REKLAMI GEÇ

Bal arıları, kraliçeye bir de O’na biat ediyor

Bal arıları, kraliçeye bir de O’na biat ediyor

Çal’da arıcılık yapan İlyas Dağlı, yüzüne maske, ellerine eldiven takmadan kovanlardan bal alıyor. Binlerce arıdan oluşan koloniye dokunabiliyor.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 27 Haziran 2017 Salı, 09:21

Çal’de yaşayan 51 yaşındaki İlyas Dağlı, yıllardır bal arıları ile iç içe yaşıyor. Bal üretip kazanç sağlayan Dağlı, binlerce arıdan oluşan koloniye yaklaşıp dokunabiliyor, çıplak elle kovanlardan bal alıyor. Dağlı’yı arı sokmuyor.

Orman İşletme Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan 51 yaşındaki İlyas Dağlı, sahibi olduğu arı kovanlarında bal arılarının ürettiği balı pazarlayarak, ek gelir elde ediyor.
Arılarla çok iyi iletişim kuran, çıplak elle onlara dokunan ve kovandaki balı alabilen, hatta binlerce arıdan oluşan koloniyi bile yine çıplak elle ve maskesiz kovana katan Dağlı, “Arıların hisleri ve koku duyuları kuvvetlidir. Benim onlara zarar vermeyeceğimi hissediyorlar. Beni hiç arı sokmaz. Yıllardır arılarla iç içe yaşıyorum. Benim yaptığımı başkası denemesin, çünkü saldırıya uğrayıp talihsiz bir olay yaşayabilir. Her kovanda kraliçe arı olur ve arılar onun talimatı dışına çıkmaz. Ben de arıların kralıyım” dedi.

İlyas Dağlı, arı sokacının yararlı olduğunu belirterek, “İnsanlar genelde arı soktuğu zaman acı çeker, huzursuz olur. Beni arı sokmuyor ama arı mucizevi bir canlı. Her arı sokacı gençlik ve dinamiklik sağlar. Arı soktuğu zaman sağlık, sıhhat, mutluluk ve huzuru sağlar” diye ilginç bir açıklama yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 14 28Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 10 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 11 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 14 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 13 29Parçalı Bulutlu