REKLAMI GEÇ

Çal’da mezun olduğu ilkokulu modern okul haline getirecek

Çal’da mezun olduğu ilkokulu modern okul haline getirecek

Merkezi İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde bulunan Dekar Yapı Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, 49 yıl önce mezun olduğu Çal’daki ilkokulu modern bir okul haline getirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2017 Cumartesi, 16:35

İstanbul’da inşaat sektörünün tanınmış firmalarından olan Dekar Yapı Yatırım A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, Çal’ın Hançalar Mahallesi’ndeki ilkokul için 600 bin TL harcayarak, modern bir okul haline gelmesini sağlayacak.

Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ile protokol yapan işadamı Salih Kuzu, Hançalar Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Ortaokulu’nun bahçe düzenlemesi ile okulun bazı yerlerinde restorasyon yapıp, kütüphane ve laboratuar kuracaklarını söyledi. Okul, modern görünümüyle yeni eğitim öğretim yılına girecek.

30 YIL ÖNCE GİTTİ
İlkokulu Çal’da, lise eğitimi Denizli’de alan 58 yaşındaki işadamı Salih Kuzu, 19 yaşında üniversite eğitimi için Denizli’den ayrıldı. 1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Yurt içi ve yurt dışındaki bir çok firmada uzun yıllar yöneticilik yapan Kuzu, 2007’de Dekar Yapı Yatırım A.Ş’yi kurdu.

MEMLEKETİMDEN KOPMADIM
Bulduğu her fırsatta Çal’a gelen ve geçen yıl ilçe merkezine tenis kortu yaptıran Salih Kuzu, “Mezun olduğum ilkokulun ihtiyaçları varmış. Seve seve bana gelen teklifi kabul ettim. İnsan doğduğu toprakları unutmamalıdır. Çocuklarımız önümüzdeki eğitim öğretim yılında daha modern bir okulda eğitim alacaklar” dedi.
Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, işadamı Salih Kuzu’ya teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu