REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak dolunun vurduğu Çal’da inceleme yaptı

Vali Altıparmak dolunun vurduğu Çal’da inceleme yaptı

Vali Ahmet Altıparmak, dolunun vurduğu Çal’ı ziyaret etti, tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak, “Böyle bir afet görmedim, 45 dakika aralıksız dolu yağmış. Hasar çok büyük” dedi, tarım sigortasına dikkat çekti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2017 Çarşamba, 11:34

4 Haziran’da Çal, 5 Haziran’da da Bekilli’yi vuran dolu büyük hasara yol açtı. Dolu yağışının aralıksız 45 dakika sürdüğü Çal’da fatura oldukça yüksek. Çoğunluğu üzüm bağlarından oluşan 11 bin dekar alanın neredeyse tamamında ürünler yüzde 20 ile yüzde 100 arasında değişen oranlarda hasar gördü.

VALİ ALTIPARMAK BÖLGEDE
Vali Ahmet Altıparmak, dolu mağduru Çal’da incelemelerde bulundu. Vali Altıparmak’a incelemelerinde Çal Kaymakamı Yusuf Burhani Dinç, Jandarma Alay Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya eşlik etti.

Dolunun vurduğu tarım alanlarında incelemelerde bulunan Vali Altıparmak, gördüğü manzara karşısında şok yaşadı. 11 bin dekar alanın çoğunluğunun üzüm bağlarından oluştuğunu, meyve ağaçlarının da yoğun olarak bulunduğun belirten Vali Altıparmak, dolunun yarattığı hasarın yüzde 20 ile yüzde 100 arasında değiştiğini söyledi.

“ÖMRÜMDE BÖYLE AFET GÖRMEDİM”
Ömründe böyle afet görmediğini belirten Vali Ahmet Altıparmak, “45 dakika dolu yağışı olmuş. En çok etkilenen yer de Akkent Mahallesi. Kiraz, vişne, badem, ceviz ağaçları ile bağlar olumsuz etkilenmiş. Ne yazık ki bu olaydan sonra tarım sigortasının yaygın olmadığın gördük. Dolu yağışından mağdur olan üreticilerin yalnızca yüzde 10’u tarım sigortalı. Oysa üreticilerimiz tarım sigortası yaptırsa zararlarını karşılardı. Biz yine de üreticilerin mağduriyetini gidermek için elimizden geleni yapacağız. Zararı 3’te ikinin üzerinde olan üreticilerin tarım kredi borçları ertelenecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu