REKLAMI GEÇ

Öğrencilere deneyimlerini aktardı

Öğrencilere deneyimlerini aktardı

Çal Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Yeşil Çal A.Ş. firmasının tekstil atölyesi üretim müdürü Birsen Yılmaz, tekstil sektörünün kalifiye eleman ihtiyacının artarak devam ettiğini, ancak eğitim aşamasında bu bölüme yeterli tercih yapılmadığı belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2016 Cuma, 11:31

Çal Belediyesi’nin yörede istihdama katkı sağlamak amacıyla Yeşil Çal A.Ş. bünyesinde faaliyete geçirdiği tekstil atölyesi, çevre belediyelerin siparişlerini karşılarken, ilk ihracatını da Kosova’ya gerçekleştirdi.

Şirketin gelişiminde önemli payı bulunan tekstil atölyesi üretim müdürü Birsen Yılmaz, Çal Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde katıldığı kariyer gününde öğrencilere tekstil sektörüyle ilgili deneyimlerini aktardı. Yeşil Çal A.Ş.’ye ait tekstil atölyesinin aynı zamanda eğitim yuvası olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Atölyemizde meslek edinmek isteyen vatandaşlarımıza, meslek lisesi öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Ne yazık ki günümüzde meslek lisesi öğrencileri tekstil bölümünü fazla tercih etmiyor. Oysa sektörün tüm Türkiye de kalifiye eleman sıkıntısı var. Tekstilin geleceği iyi ve asla vazgeçilemez, insanlık tarihi boyunca tekstile her zaman ihtiyaç duyuldu. Çal Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi’nde maalesef 13 öğrenci tekstil bölümünü seçmiş. Bu sayının artması gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu