REKLAMI GEÇ

KINALI KOÇLAR YARIŞACAK

KINALI KOÇLAR YARIŞACAK

UNESCO’nun kültür mirasları arasında gösterdiği Sudan Koyun Geçirme Yarışması bu yıl 25 Ağustos tarihinde gerçekleşecek. Çoban Bayramı öncesi her zaman olduğu gibi Çınar’da kortej yapılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2018 Pazartesi, 14:15

Denizli’nin Çal’da 8 asırdır devam eden Sudan Koyun Geçirme ve Çoban Bayramı etkinlikleri bu yıl 25-26 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne aldığı etkinlik için meraklıları Aşağıseyit Mahallesi’nde toplanacak.

Sadece yurt içinden değil yurt dışından da meraklıları cezbeden etkinlik için kınalı koçlar yarın Çınar Meydanı’na getirilecek. Bayramyeri’nden yürüyüşe başlayacak kortej meydanda basın açıklaması yapacak.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan korteji ilginin yoğun olacağını söylerken; “Türk Milleti, kurbanlık koyunlarını süslerler, Allah’a kurban ederler, Türk milleti de evlatlarını bu vatana kurban diye başına kına yakıp gönderirler. Cephede vatan toprakları için şehit olan kınalı koçlar gibi bizler de koçlarımızı kınaladık, 8 asırı aşkın süren geleneğimizi canlandıracağız. Bu topraklar üzerinde karışıklıklar getirmek isteyen şer güçlere karşı bu toprakların Türk toprağı olduğunu, bundan sonra da Türk toprağı olarak kalacağının en büyük kanıtlarından biri de bu gelenektir” dedi. Akcan etkinliğe tüm Denizlilileri davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 9 29Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 13 26Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu