REKLAMI GEÇ

Kızlarını kurtarmak için yeniden girmişler

Kızlarını kurtarmak için yeniden girmişler

Çal’ın Dağmarmara Mahallesi’nde müstakil bir evde çıkan yangında anne-baba ve 12 yaşındaki kızları hayatını kaybetmişti. İlçede şok etkisi yaratan korkunç yangında yürek burkan detaylar ortaya çıktı. Anne ve babanın yangın anında dışarı çıktığı, küçük kızlarının üst katta kalması nedeniyle eve girdikleri ve bu sırada çatının çöktüğü öğrenildi. Olayı öğrenen ve ilçeye gelen ailenin 18 yaşındaki kızını ise sakinleştirmek mümkün olmadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ocak 2017 Perşembe, 14:16

Çal’ın Dağmarmara Mahallesi’nde 2 katlı müstakil bir evde gece saat 04.00 sıralarında çıkan yangına uykuda yakalanan Göktürk Ailesi faciayı yaşadı.

Korkunç yangında Halil Göktürk, eşi Habibe Göktürk ve 12 yaşındaki kızları Gülben Göktürk alevlerin içinde kalarak feci şekilde can verdi.

ANNE VE BABA ALEVLERİN ARASINA DALDI
Gece saat 04.00 sıralarında elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangına uykuda yakalanan çiftçi baba Halil Göktürk ile ev hanımı anne Habibe Göktürk, uyanarak kendilerini evin dışına attı.

Görgü tanıklarının ifadesine göre evin üst katında uyuyan kızları Gülben’in evden çıkmadığını fark eden anne ve baba, hiç tereddüt etmeden alevlerin arasına daldı, üst kata çıktı.

Kızlarını yatağından alan ve yeniden dışarı çıkmaya çalışan Göktürk Ailesi’nin 3 ferdinin üzerine yanan çatı çöktü. Alevlerin arasında kalan anne-baba ve küçük kızı feci şekilde can verdi.

KIZLARINI SAKİNLEŞTİRMEK MÜMKÜN OLMADI
Göktürk Ailesi’nin 18 yaşındaki diğer kızları Gülcan Göktürk haberi alır almaz ilçeye gitti. Küle dönen evlerini gören ve ailesini kaybettiğini öğrenen Gülcan Göktürk’ü sakinleştirmek mümkün olmadı. Gülcan Göktürk’ün il merkezinde bulunan bir hastanede tıbbi sekreter olarak görev yaptığı ve yakınlarının yanında kaldığı öğrenildi.

CESETLER ÇIKARILDI
İtfaiye ekiplerinin uzun çalışmalarının ardından yanan evin enkazının içinde bulunan 3 kişinin cesetleri savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

BAŞKAN FETHİ AKCAN’IN YAKINLARI
Korkunç yangında yaşamını yitirenlerin Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın yakınları olduğu belirtildi. Başkan Akcan olay yerine gitti, incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.  Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, incelemelerin ardından “Yangının elektrik kontağından çıktığı tahmin ediliyor. Sabah 04.00 sıralarında başlıyor. Bina ahşap olduğu için hızla yayılıyor. Üzerinde toprak kaplama olduğu için göçme meydana geliyor. Yangında baba, eşi ve küçük kızı hayatını kaybetti. Otopsi işlemleri yapılacak. Yangın sırasında baba ve eşi dışarıya çıkıyorlar. Akıllarına çocukları geliyor, onu almak için eve girince çatı çöküyor ve çıkamıyorlar. Aileden geriye ise bir kızımız kaldı” dedi.

3 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 7 27Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 7 26Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 6 25Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 5 24Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 5 24Gökgürültülü Sağanak Yağışlı