REKLAMI GEÇ

Köylü yağmur duasında

Köylü yağmur duasında

Denizli’de, kuraklık tehlikesi hissedilmeye başlanınca köylüler yağmur duasına çıkmaya başladı. Yaklaşık 1 haftadır onlarca köy, mahalle ve ilçe sakini ellerini açıp yağmur duası etti.

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2014 Salı, 14:06

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Yağmur duasına çıkan Çal İlçesi’nin Aşağıseyit Köylüsü, Sivri Dağı Mevkii’nde şehit olan Selçuklu komutanlarından Ali Gazi’nin mezarı başında toplandı. Çal ve Baklan ilçelerinin köylüleri de duaya katıldı. Yaklaşık 3 bin kişi ellerini açıp, Allah’tan yağmur yağdırmasını diledi, adaklar adadı.

Çal Belediye Başkanı MHP’li Fethi Akcan, “Kuraklık tehlikesi kapıda. Tarlalardaki mahsüller şimdiden yanmaya başladı. Yağmur yağmıyor. Üreticilerimiz de umudunu yağmur duasına bağladı. Hepimiz yağmur yağması için Allah’a dua ediyoruz” dedi.

Kış aylarında beklenen yağışların gerçekleşmediğini, bundan Türkiye’nin birçok bölgesi gibi Ege Bölgesi’nin de olumsuz etkilendiğini söyleyen Çal Ziraat Odası Başkanı Ömer Ayhancı, “Dünya ve Türkiye’deki su döngüsü, sıcaklıklardaki değişiklikler tarım sektörünü daha fazla etkiliyor. Geçen yıl yağan yağmurun henüz yarısı bile toprağa düşmedi. Üreticiler kara kara düşünüyor. Hiç olmazsa bahar yağmurları yağarsa toprak biraz olsun rahatlayacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 8 15
21 Nisan 2024 Pazar 2 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 5 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 7 30Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 13 31Çok Bulutlu