REKLAMI GEÇ

METEM sınıfına güneş enerjisiyle elektrik

METEM sınıfına güneş enerjisiyle elektrik

Çal Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Okulu’nun (METEM) elektrik bölümü öğrencileri, güneş panelleriyle kendi sınıflarının elektriğini üretmeye başladı. Öğrencilerin bir sonraki hedefinin ise tüm okulun elektriğini güneş panelinden karşılamak olduğu belirtildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2015 Pazar, 11:11

Çal’ın Hançalar Mahallesi’nde, ilçenin ihtiyaç duyduğu elektriğin yarısını karşılayacak kapasitedeki solar enerji santralini gezen METEM Elektrik Bölümü öğrencileri, dönüşlerinde elektrik – elektronik öğretmeni Osman Ulus yönetiminde yaptıkları çalışmayla güneş enerjisi panellerini kurdu. Öğrencilerin kurduğu 300 watt inverteri gücündeki güneş panellerinden sınıfın aydınlatmasına yetecek güçte elektrik elde edildi.

“DÜNYA YENİLENEBİLİR ENERJİYE KOŞUYOR”
METEM’deki çalışmayı inceleyen Çal Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici ve Şube Müdürü Yasin Temel, öğrencilerden panel hakkında bilgi aldı. Öğrencileri kutlayan Ekici, “Artık yenilenebilir enerji, temiz enerji, dünya nereye koşuyorsa bizde bu şekilde devam ettirmek durumundayız. Sizler burada rüzgar enerjisi, elektrik enerjisi ve bunun gibi temiz enerji kaynaklarına yönelik çalışmalar yapacaksınız” dedi.

HEDEF TÜM OKULUN ELEKTRİĞİNİ KARŞILAMAK
Hedeflerinin okulun elektriğini güneş panellerinden sağlamak olduğunu dile getiren elektrik – elektronik öğretmeni Osman Ulus, “11. sınıf öğrencileri ile sistemin planlanması, kontrolün yapılması ve aksaklıkların giderilmesi gibi 10 ders saatini kapsayan bir zamanda sistemi çalışır hale getirdik. Öğrencilerim ile hedeflerimiz METEM lisesinin elektriğini güneş enerjisinden sağlamak. Denemelerimiz ve öğrencilerin çabaları ile şuanda elektrik sınıfının aydınlanma ve diğer ihtiyaçlarını bu yaptığımız güneş enerjisi panelinden karşılamaktayız” diye konuştu.

500 LİRAYA MAL OLDU
Oluşturulan güneş panellerinin 500 liraya mal olduğunu belirten METEM Okul Müdürü Yunus Zıylan, öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 12 30Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 12 27Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 7 24Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 8 28Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 29Parçalı Bulutlu