REKLAMI GEÇ

Akcan,”Suyun içinde susuz kaldık”

Akcan,”Suyun içinde susuz kaldık”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçedeki sulama yatırımların azlığına isyan ederek, “Biz üzüm diyarıyız ama bizden sonra başlayanlar su sayesinde bizi geçti” dedi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:15

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçedeki sulanabilir tarım arazisinin yetersizliğinden yakındı. Vali Abdülkadir Demir’in ilçe gezileri sırasında kaymakamlıkta yapılan toplantıda konuşan Başkan Akcan, sonradan suya kavuşup bağcılık yapan ilçelerin kendilerini geride bıraktığından yakındı.

ÇAL’IN HER YERİ SU
MHP’li Akcan, ilçenin her yanının su olmasına rağmen yatırımın azlığından yakınırken, “Adıgüzeller Barajı’nın yüzde 80’i ilçemiz sınırlarında, Menderes nehri topraklarımızın üzerinden geçiyor. Ama ilçe topraklarımızın sadece yüzde 20’sini sulayabiliyoruz. Bölgede en az sulama yapan ilçe biziz. 200 bin dekarla, ülkenin en büyük bağ alanlarının sahibiyiz. Ama bizden sonra bağcılığa başlayan ilçelerin dörtte biri kadar üzüm üretemiyoruz” dedi.

 ‘SU, GÖÇÜ DE DURDURUR’
Tarım arazilerinin sulanamamasının göçü de beraberinde getirdiğini söyleyen Akcan, “Göçü önlemenin tek yolu, Çal’ı suya kavuşturmaktır. Yüzde 20 olan sulanabilir alanı yüzde 80’lere yüzde 100’lere çıkarmak hem ilçemizdeki bağcılığın gelişmesine yardımcı olacak hem de göçü durduracaktır” diye konuştu.

‘SULAMAYI ÖNEMSİYORUZ’
Vali Demir ise Çal’ın bağcılığının çok önemli olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çal, bağcılıkta çok önemli bir merkezimiz. Tabii ki sulama ile ilgili sorunların çözülmesi gerekiyor. Devlet Su İşleri, Çal’da iki proje yürütüyor.Toprakların yüzde 51’inde bağcılık yapılan bu ilçemizde bu yılki rekolte iyi. Geçen yıl çiftçimizi etkileyen don olayı olmadı. Sulama ile ilgili sorunların çözülmesini de takip edeceğiz, çünkü Çal’ın sulanmasını önemsiyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 6 22Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 10 17
21 Nisan 2024 Pazar 5 21Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 7 23Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 10 30Parçalı Bulutlu