REKLAMI GEÇ

150 bisikletli barış için pedal çevirecekler

150 bisikletli barış için pedal çevirecekler

Çameli Kaymakamlığı ile Çameli Belediyesinin organizasyonunda düzenlenen Çameli Dağ Bisiklet Festivali kortej yürüyüşü ile başladı. Festivale katılan 150 bisikletli, barış için pedal çevirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Eylül 2015 Cuma, 10:47

Çameli Kaymakamlığı himayesinde, Çameli Belediyesi organizasyonunda düzenlenen Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi, Gölhisar Kaymakamlığı, Gölhisar Belediyesi, Muğla-Fethiye-Çameli toplum sağlığı merkezleri ve PAUM derneğinin de katkı verdiği Çameli Dağ Bisiklet Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

denizli-cameli-dag-bisikleti-festivali-baris-icin-pedal-cevirecekler-ic

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ İLE BAŞLADI
Kortej yürüyüşüne, protokol üyeleriyle birlikte 58 bisikletli katıldı. Festivalin en yaşlı üyesi 70 yaşındaki Şaban Belen, en genç üyesi ise 17 yaşındaki Hasan Onur Imırak ile birlikte 58 bisikletlinin katıldığı kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.

Çameli Dağ Bisikleti Festivali hakkında bilgi veren Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, festivali obeziteye karşı mücadele kapsamında düzenlendiklerini ancık, son zamanlarda artan terör olayları ve art arda gelen şehit haberleri nedeniyle konseptini değiştirdiklerini açıkladı. Arslan,barış için 300 kilometre pedal çevirecek olan ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen bisikletlilerin, Çameli’nin güzelliklerini yerinde görüp, yakından tanıma imkanı da bulacağını belirtti. Çameli’nin turizmine de katkı koyacağına inandıkları Bisiklet Festivali’nin geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini vurgulayan Arslan, “Ülkemizde son günlerde meydan gelen terör saldırıları nedeniyle Bisiklet Festivalimizde Konsepti değiştirmek zorunda kaldık. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için görev yaparken hain saldırılar sonrası şehitlik mertebesine erişen güvenlik görevlilerimize, Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

denizli-cameli-dag-bisikleti-festivali-baris-icin-pedal-cevirecekler-ic-1

BARIŞ İÇİN 300 KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRECEKLER
Kortej yürüyüşüne 58 bisikletlinin katıldığı ancak hafta sonu bu sayının 150 ulaşacağı belirtildi. 150 bisikletli, yaşanan terör olaylarını protesto etmek, şehitlere saygı ve barış için 300 kilometre pedal çevirecek.
Bugün Teke Deresi, Ağlı Yaylası, Elmalı güzergahında gerçekleştirilecek olan festivalin 3. etabı, Karanfilli Yaylası, Karanfilli Çayı, Kirazlı Yaylası’nda pedal çevirecek olan bisikletliler, 13 Eylül Pazar günü ise Çameli, Kirazlı Yayla ve Fethiye güzergahında final yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı