REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den tarımsal sulamaya destek

Büyükşehir’den tarımsal sulamaya destek

Kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal alanlarda rekolte ve kalitenin artması için tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlattı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir’in üreticiye verdiği tarımsal desteklerin daha çok ve daha kaliteli ürün olarak çiftçiye geri döneceğini anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Nisan 2016 Salı, 15:14

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde üretimi artırmak ve çiftçinin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla tarımsal amaçlı sulama borusu hibe programı başlattı. Proje ile suyun kaynağından gelirken kayba uğramaması ve sulama yapılacak bölgeye daha hızlı ve engelsiz bir şekilde ulaşımı amaçlanıyor.

denizli-buyuksehir-cameli-sulama-1

İlk olarak Çameli İlçesi’nde hayata geçirilen proje kapsamında tören düzenlendi. Törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYALLERİMİZE İLERLEDİĞİMİZİ GÖRÜYORUZ”
Başkan Zolan, törende yaptığı konuşmada, Çameli’de her zaman güzel işlere vesile olmaya çalıştıklarını belirterek, “İlçemizde ne ihtiyaç varsa anında giderme konusunda gayret sarf ettik. Tabi bunu sizlerden aldığımız güçle yaptık. Sizler hep yanımızda oldunuz. Sizlerin verdiği o gücü Çameli’ye hizmet olarak döndürmek boynumuzun borcuydu. ‘Bizim derdimiz, insanlarımızın derdine derman olmak’ diyoruz ve 2 yıl önce çıkmış olduğumuz yolda gelmiş olduğumuz mesafeye baktığımızda hayallerimize ilerlediğimizi görüyoruz. Bunlar daha başlangıç. İnşallah 5 yıl sonunda size ne söz verdiysek hepsini harfiyen yerine getirmeyi Allah’ım bizlere nasip etsin” dedi.

Çameli’nin zor şartlarda kaliteli tarımsal ürünler elde ettiğini ve bunların Denizli ve Türkiye’de aranan ürünler olduğuna değinen Başkan Zolan, “Alt yapıdan üst yapıya Çameli’de gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Ama bugün bu hizmetimizin tadı farklı. Büyükşehir olarak bugüne kadar her zaman çiftçimizin yanında olduk ve her türlü desteği vermeye çalıştık. Bugün de tarımsal sulama anlamında güçlü bir destek yapıyoruz” diye konuştu.

“DAHA FAZLA KALİTE ÜRETEN BİR ÇAMELİ”
Büyükşehir’in üreticiye verdiği tarımsal desteklerin daha çok ve daha kaliteli ürün olarak çiftçiye geri döneceğini anlatan Başkan Zolan, “Daha mutlu, daha fazla kalite üreten bir Çameli arzu ediyoruz. Bol ve bereketli ürününüz olsun. İnşallah hepinizin yüzü gülsün. Bunlar daha işin başlangıcı” dedi.

Suyun dünyanın en kıymetli hazinesi olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, suyun altından daha da değerli olduğunu ifade etti, “Su olmadığı zaman hayat olmaz. Onun için sularımızı dikkatli kullanmamız lazım. Sularımız gelirken kaybolmasın istiyoruz. Boruların içinde, toprağın emmesine ve buharlaşmasına engel olarak ihtiyaç olan yere getirmeyi arzu ettik” dedi.

“KENDİMİZE BİR HEDEF KOYDUK”
Çameli İlçesi’nde hayata geçirecekleri 2016-2017 Eylem Planı’na yer alan projelerden bahseden Başkan Zolan, “Bu tür vaatler genelde seçimlerden önce olur. Ama bugün seçim yok. Biz bir yıl içerisinde bitirecek olduğumuz işleri açıkladık. Çünkü biz kendimize bir hedef koyduk. O hedefe varmak için 365 gün 24 saat koşmaya devam edelim istiyoruz. Bu hedeflerin içinde Çameli ilçemizde yapılacak çok güzel işler var. Allah’ım kazasız belasız o işleri yapmayı bizlere nasip etsin” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı