REKLAMI GEÇ

Çameli ekoturizme açılıyor

Çameli ekoturizme açılıyor

Çameli Kaymakamlığı ekoturizmi geliştirmek üzere hareke geçti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışla Vakfı ‘nca hazırlanacak ekoturizm projesi kapsamında, ilçe halkının evlerini konuklamaya açması ve yöresel ürünlerin pazarlanması da hedefleniyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2015 Pazar, 10:20

Denizli’ye 112 kilometre uzakta ve bin 325 rakımda bulunan Çameli’de ekoturizmi geliştirmek amacıyla kaymakamlık harekete geçti.Ekoturizm faaliyetine toplu geçişin sağlanması amacıyla, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından da desteklenecek olan projeden yararlanacak girişimcilerin tespiti için başvuru formları muhtarlıklara dağıtıldı.

EVLERİNİ TURİSTLERE AÇACAKLAR
Evlerini ekoturizm için kullanacak vatandaşlar, talep formlarını muhtarlıklar, kaymakamlık veya vakıftan temin edebilecek. Vatandaşlarınekoturizm faaliyetine masrafsız başlatılarak evlerini ekoturizme açabileceği gibi,yöresel köy yemeklerini de ücretli olarak ikram edebilecekler. Ayrıca, tarım ve hayvansal üretimleri ile el sanatları ürünlerini pazarlayabilecekler.

STANDARTLAR BELİRLENDİ
Çameli Kaymakamlığı, ekoturizm için 26 maddelik “uyulması sorunlu standartlar” belirledi. Buna göre, ekoturizm evinde; temizlik ve hijyen kurallarına eksiksiz uyulması, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri menüsünün yöresel yemeklerden oluşması, yemeklerde zeytinyağı ve tereyağ dışında yağ kulanılmaması, misafirlere köy yemekleri, köy ekmekleri, katmer, gözleme , leğen böreği gibi yöresel börekler ile sütlü incir tatlısı, lokma tatlısı, pekmezli bulamaç tatlısı, baklava, kabak tatlısı, sütlü pirinç ikram edilmesi zorunlu.

KAMP MALZEMELERİNİN TAŞINMASINA YARDIM EDİLECEK
Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi ile konaklamanın yapıldığı evlerin sahipleri, talep edilmesi halinde çadır, uyku tulumu, yastık ve dağ bisikleti gibi kamp malzemelerinin kamp yerlerine taşınmasına yardımcı olacak.

KİŞİ BAŞINA 25 LİRA ÜCRET
Kaymakamlık, tavuk eti kullanılan yemeklerde köy tavuğu , yumurta olarak da köy yumurtası kullanılmasını zorunlu kıldığı ekoturizm için konuklama ücretini kişi başına 25 lira olarak belirledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı