REKLAMI GEÇ

Çameli fasulyesi markalaşacak

Çameli fasulyesi markalaşacak

Çabuk pişmesi ve lezzetiyle ünlü olan Çameli fasulyesinin markalaşması ve coğrafi işaretlemesinin yapılması için çalışma başlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Haziran 2016 Cumartesi, 15:08

Bu kapsamda yürütülecek “Çameli’de ki Ceviz Türleri ve Fasulye Çeşitlerinin Milli Ekonomiye Kazandırılması” projesiyle ilgili toplantı düzenlendi. Toplantıya Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Başkan Yardımcısı Atilla Aydın, Çameli Tarım İlçe Müdürü Durmuş İvgin, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Dr Evren Atmaca ve Dr.Ayşe Gün ve üreticiler katıldı.

Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Entitüsü Müdürlüğü Tarla Bitkileri Bölümü Başkanı Dr. Evren Atmaca, toplantıya katılan 87 üreticiyi fasulye türleri, hastalık ve zararlılardan korunma yöntemleri ile yetiştiricilik teknikleri konularında bilgilendirdi.

ARSLAN: FASULYEMİZ HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULACAKTIR
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede yetişen fasulyenin toprak yapısı, vitamin değeri, pişirilmesi, kabuk yapısı, damak lezzeti gibi özelliklerinin ortaya çıkarılması amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Çameli yöresine has olan beyaz kuru fasulyenin kısa zamanda pişmesi ve lezzetiyle bilindiğini anımsatan Arslan, “Coğrafi işaretleme ile birlikte bundan sonra fasulyemiz hak ettiği değere kavuşmuş olacak. İlçemizin tanıtımı açısından da büyük bir adım olacaktır. Patent alımı çalışmalarımızı başlattık. Çameli fasulyesinin patentinin alınmasıyla gelecek nesillere bir miras bırakacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı