REKLAMI GEÇ

Çameli karantinaya alındı

Çameli karantinaya alındı

Çameli, bir işletmede büyükbaş hayvanda görülen ve halk arasında çiçek hastalığı olarak bilinen Lumpy Skın Dısease (LSD) nedeniyle karantinaya alındı, hayvan giriş çıkışları yasaklandı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, karantinanın tedbir amaçlı yapıldığı, 4 büyükbaş hayvandan alınan numunelerin laboratuar sonuçlarının beklendiği açıkladı. Çiçek hastalığı daha önce Acıpayam’da görülmüş ve 10’un üzerinde büyükbaş hayvan itlaf edilmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2016 Çarşamba, 16:38

Geçtiğimiz ay içerisinde Acıpayam’da karantinaya neden olan çiçek hastalığı, Çameli’deki büyükbaş hayvanlarda da görülmeye başlandı. Tedbir amaçlı Çameli’ye hayvan giriş ve çıkışlarının yasaklandığını açıklayan Çameli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Lumpy Skın Dısease (LSD) hastalığı ile ilgili olarak mahallinde idari ve fenni tedbirler alınmış, karantina uygulamasına başlanmıştır. En az bir ay hayvan giriş ve çıkışları engellenecektir” denildi.

ŞİMDİLİK 4 HAYVANDA GÖRÜLDÜ
Bugüne kadar hastalığın görüldüğü 4 hayvandan numune alarak laboratuvara gönderildiği, sonuçlarına göre, geniş çaplı önlemlerin alınarak, hastalığın görüldüğü hayvanların itlaf edilebileceği vurgulandı.

GEÇTİĞİMİZ AY ACIPAYAM’DA GÖRÜLMÜŞTÜ
Aynı hastalık geçtiğimiz ay Acıpayam’da görülmüş ve 10’un üzerinde büyükbaş hayvan itlaf edilmişti. Hastalığın sineklerden bulaştığı, deri üzerinde şişlik ve şiddetli düşkünlük hali, gebe hayvanlarda yavru atma, hızlı zayıflama ve topallık gibi belirtiler gösterdiğini açıklandı. Ancak hastalık nedeninin tespit edilemediğini ve insana bulaşıp bulaşmadığı konusunda da kesin bir bilgi olmadığı ileri sürüldü.

denizli-cameli-hayvan-giris-cikislari-yasak-1

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı