REKLAMI GEÇ

ÇAMELİ’DE ALTERNATİF TURİZM ATAĞI

ÇAMELİ’DE ALTERNATİF TURİZM ATAĞI

Çameli’de alternatif ve eko turizm için çalışmalar başladı. İlçenin kaderini değiştirecek girişim ilk kapıyı Ukrayna’ya açtı. İlçede inceleme yapan heyet işbirliği yapma sözü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2017 Pazar, 10:33

Denizli’nin özellikle yamaç paraşütü ve tırmanış rotaları ile dikkat çeken ilçesi Çameli, gözünü turizme çevirdi. Doğal ve tarihi güzelliklere sahip ilçe özellikle alternatif turizm ve eko turizmi gözüne kestirdi.

Belediye Başkanı Cengiz Arslan, meclis üyeleri ile birlikte Akrayna’nın Zhovkva şehrinde bir dizi temaslarda bulunduğu, iş birliği konusunda ön anlaşma sağladı. Başkan Arslan ve ekibi Ukrayna Alternatif  Sporlar Federasyon Başkanı Taras Pakholyuk, yardımcısı Vasyl Diachuk ve Milletvekili Andret Lopushansky’i ziyaret ederek ilçeye davet etti.

Ukrayna heyeti de kısa süre sonra ilçeye bir inceleme gezisi yaptı. İlçenin tarihi ve turistik bölgeleri tek tek heyete gösterildi. Belediyenin turizm danışmanları eşliğindeki gezilerde yamaç paraşütü, yürüyüş, tırmanış, kış sporları gibi alternatif spor alanları hakkında bilgi verildi.

Başkan Cengiz Arslan karşılıklı ziyaretlerin ardından Zhovkva şehri Genel Başkanı Nadya ve Belediye Başkanı Pedro ile resmi görüşmeler sonrası işbirliği konusunda anlaşma sağlandığını duyururken, resmi anlaşmanın gelecek ay imza altına alınacağını duyurdu.

Daha önce pek çok kez uluslararası organizasyonlara evc sahipliği yapan ilçe alternatif sporlara uygun doğal alanlarını tüm dünyaya açmayı planlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı