REKLAMI GEÇ

Çameli’de kadın çiftçiler eğitimde

Çameli’de kadın çiftçiler eğitimde

Çameli’de kadın çiftçilere tıbbi üretim ve hasat eğitimi veriliyor. Gençlik projeleri kapsamında yapılan eğitimle, kadın grupların ve genç girişimcilerin varlığı ile kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olunması amaçlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2018 Salı, 11:35

Çameli’de kadın çiftçilere bitki yetiştiriciliği, toprak hazırlanması, satışa hazır hale getirilmesi, pazarlama yöntemleri, bitkilerin kurutulması ve işlenmesi konusunda tıbbi aromatik bitkiler üretim ve hasat eğitimi veriliyor.

Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitime Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Çameli Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, Çameli Tarım İlçe Müdürü Durmuş İvgin, kadın çiftçiler katıldı.

Başkan Arslan, “Kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak, Kadın grupların varlığı, genç nüfusun ve genç girişimcilerin varlığı önem arz etmektedir. Kursiyerler, bulundukları bölgelerde arazi uygulamaları yaparak, edindikleri teorik bilgilerini kullanma fırsatı bulacaklar. Bitkileri, morfolojik özelliklerine göre tanıyan ve özelliklerini belirleyen öğrenciler, onları doğadan toplamayı ve uygun şartlarda saklanabilir hale getirmeyi de öğreneceklerdir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı