REKLAMI GEÇ

Çamelili servis şoförleri eğitimde

Çamelili servis şoförleri eğitimde

Çameli’de okul servis şoförleri eğitime alındı. Şoförlere, çocukların sağlıklı bir şekilde taşınması için uymaları gereken kurallar anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2015 Perşembe, 14:37

Çameli Belediyesi konferans salonunda Çameli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çameli Emniyet Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen seminere Çameli İlçe Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara, Çameli Jandarma komutanlığı Trafik denetleme şubesi görevlileri ve öğrenci servisi sürücüleri katıldı.

Seminerde servis şoförlerine 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın 1. dönemi taşımalı eğitim uygulaması ile ilgili bilgi verildi. Çameli İlçe Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Karayolları Trafik Kanunu, şoförlerin uyması gereken kurallar, okul servis şoförlerine slayt eşliğinde anlatıldı.
Çocukların en değerli varlıklar ve ülkenin geleceği olduğunu belirten Kara, “Biz ne yapıyorsak çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklarımızın emniyetli bir şekilde okula götürülüp getirilmesi ve ailelerine teslim edilmesi bizim için çok önemli. Araçlarla ilgili standartlar okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde belirtilmiştir. Servislerimiz temiz ve bakımlı olmalı, altı ayda bir normal bakımları yapılmalı, trafik muayeneleri düzenli olarak yapılmalı taşıtlar da özellikle ses ve müzik sistemi kullanılmamalıdır. Her koltukta emniyet kemeri olmalıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı