REKLAMI GEÇ

Çameli Kolak Gölü’ne 10 bin balık bırakıldı, başkanı koruma telaşı sardı

Çameli Kolak Gölü’ne 10 bin balık bırakıldı, başkanı koruma telaşı sardı

Çameli’de Kolak Gölü’ne 10 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı. Başkan Cengiz Arslan, “Balıklar yüzmeye başladı ama önemli olan korumak. Vatandaşlarımız göle kimyasal madde atmasın, kirletmesin, kaçak avcılık yapmasın. Bunlar olursa balıkları koruyamayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2017 Cuma, 14:26

Kolak Gölü’ne Çameli Belediyesi ve Çameli Tarım İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 10 bin yavru pullu sazan balığı bırakıldı.

Balıkların 2 yıl içinde yenilebilir duruma geleceğini, bu süre için de balıkların kesinlikle korunması gerektiğini söyleyen Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, “Normal şartlarda iki yıl içinde 1-2 kilo ağırlığa ulaşan bu balık türü 25 kiloya kadar büyüyebiliyor. Pullu sazan balığı lezzetli ve bölgede talep olan bir tür. Popülasyonunu sürdürmek adına bıraktığımız balıklar göle zenginlik katacak, eko sistemi canlandıracaktır” dedi.

“YETİŞENE KADAR KORUMALIYIZ”
Başkan Arslan, balıkların gölde yüzmeye başladığını söyleyerek, “Önemli olan balıkları bundan sonraki süreçte koruyabilmek. Kolak Gölü’nü çevreden gelen zararlılardan korumamız gerekiyor. Bunların başında ise piknik yapmaya gelen misafirlerimiz atıklarını göle atmasın. Çiftçilerimiz zirai ilaç atıklarını göle bırakmasın. Her türlü kimyasal madde atılmamalıdır. Balıklar büyümeden avlanılmamalıdır. Bunları başarırsak balıklar büyür. Halkımızın balıklar konusunda duyarlı olmasını rica ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı