REKLAMI GEÇ

Çamelili kadınlara hakları anlatıldı

Çamelili kadınlara hakları anlatıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Denizli İl Temsilciliği, Çameli’de kadınlara yönelik “Kadın Yasal Hakları Eğitimi” semineri düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ekim 2015 Pazar, 14:56

Çameli Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, AK Parti Kadın Kolları yöneticileri, Avukat Esra Zolan, Ayşe Başer ve Burcu Demir katıldı.

KADEM Denizli İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hilal Can, 8 Mart 2013’te İstanbul’da kurulan KADEM’in kadın konusunda fikir, politika ve stratejiler üreten bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyleyerek, derneğin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Düzenledikleri eğitim faaliyetlerinde mümkün olduğunca daha çok kadına ulaşmaya çalıştıklarını ve yasal hakları anlattıklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Can, çeşitli kademelerde yer alan bireylerin kadın haklarını bilmemeleri nedeniyle mağduriyetler yaşandığını, bunu en aza indirmenin mücadelesi içinde olduklarını vurguladı.

Seminerde, katılımcılara “Kadının Evlilik ve Boşanmasına İlişkin Hükümler”, “Kadına Yönelik Şiddete İlişkin Hükümler”, “Ev Kadınlarının Sosyal Güvenliğine İlişkin Hükümler”, “İş Hukukunda Kadına İlişkin Bazı Düzenlemeler” ile ilgili sunumlar yapıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı