REKLAMI GEÇ

Dev bir hazire daha

Dev bir hazire daha

Çam düdüğü ve üç telli sazıyla UNESCO’nun yaşayan insan hazinesi listesinde bulunan Çamelili Hayri Dev’in kardeşi Musa Dev de, ürettiği el işi süs ürünleriyle dikkat çekiyor.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2014 Pazartesi, 10:54

Üç telli sazı ve çam düdüğü ile köy düğünlerinde söylediği şarkılarla dikkat çeken ve ünü dünyayı sardıktan sonra Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Yaşayan İnsan Hazinesi listesine giren Hayri Dev’in 70 yaşındaki kardeşi Musa Dev de müziğiyle değil ama el iyi ürünleriyle dikkat çekiyor.

ÇAMELİ PAZARINDA SATIYOR
Ahşabı modern aletler kullanmadan işleyen Musa Dev, küçük enstrüman bibloları, kablolardan sepetler, oklar ve tabaklar üreterek bunları Çameli’deki pazarda satışa sunuyor. 5 ila 15 lira arasında değişen fiyatlarla el ürünlerini satan Musa Dev, ahşapla uğraşmayı sevdiğini söyledi.

KENDİNE YAPTI, TALEP GELDİ
Yaptığı ürünleri önce kendisi için yaptığını, ardından insanların gördükçe satın almak istediklerini söyleyen Dev, “Yaptığım el işi ürünlerle evimin süslemesini yapmıştım, sonra görenler bu ürünleri satın almak istediklerini söyledi. Ben de şimdi boş kaldıkça bu ürünleri yapıp Çameli pazarında satıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı