REKLAMI GEÇ

Epilepsi hakkında farkındalık yarattılar

Epilepsi hakkında farkındalık yarattılar

Çameli’de farklı bir etkinliğe imza atıldı. Epilepsi ile ilgili farkındalık yaratmak isteyen Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ve Çameli Belediyesi, epilepsi ile yaşam semineri gerçekleştirdi. Seminer şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve Hayri Dev konseri ile renklendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ekim 2016 Cumartesi, 10:21

Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği ve Çameli Belediyesi’nin organize ettiği epilepsi hastaları ve yakınlarının katıldığı Epilepsiyle Yaşam Semineri, şiir dinletisi, tiyatro gösterisi ve Hayri Dev konseri ile zenginleştirilerek gerçekleştirildi.

denizli-cameli-epilepsi-semineri-1

Çameli Belediyesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe katılan Pamukkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Çağatay Hilmi Öncel, epilepsi hakkında kapsamlı bilgiler verdi, epilepsi hastası birine nöbet esnasında müdahale yöntemlerini anlattı. Doç. Dr. Öncel, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ise toplumun epilepsi hastalığını yanlış bildiklerini belirterek, bu hastalığın büyük oranda tedavi edilebildiğini kaydetti. Hastalığın hurafelerden kaynaklı olarak farklı şekillerde tanımlandığına dikkat çeken Başkan Arslan, epilepsinin bir ruh hastalığı olmadığını da kaydetti.

denizli-cameli-epilepsi-semineri-2

Konuşmaların ardından katılımcılara şiir dinletisi sunuldu, tiyatro gösterisi gerçekleştirildi ve Yaşayan İnsan Hazinesi Hayri Dev tarafından da konser verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı