REKLAMI GEÇ

Eşsiz manzara gezginleri çağırıyor

Eşsiz manzara gezginleri çağırıyor

Denizli’nin uzak ilçesi Çameli, kış aylarında muhteşem manzaraları ile gezginleri ve sporcuları kendisine çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2018 Pazartesi, 13:27

Son yıllarda sporcuların sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri olan Çameli, eşsiz kış manzaraları ile gezğinleri de kendine çekiyor. Denizli Doğa Yürüyüş Grubu (DOADEN) Denizli’nin bu şirin ilçesindeki muhteşem manzarayı doyasıya izleme fırsatı buldu.

Sıklıkla geziler düzenleyen grup son olarak Kınıkyeri Mahallesi’ndeki doğal mekanları gezdi. Başkan İsmet Yavuz Keskin önderliğindeki grup görsel zenginlikler içeren bölgede hem muhteşem manzaranın tadını çıkardı hem de nadir görülen zengin doğal hayatın izlerini bulmaya çalıştı.

Geziye ilişkin değerlendirmelerde bulunan grup başkanı Keskin bölgenin kış sporları için de uygun olduğuna değinerek; “Günübirlik etkinliklerde 4-5 kilometreden 20 kilometreye kadar mesafeli kar yürüyüşleri yapılır. Bu dağlarda biriken kar, bölgenin hem içme hem tarımsal sulama suyu ihtiyacını karşılıyor ve çok önemli yer altı su kaynakları oluşturuyor. Yöre halkı da doğa sporcularına alışık ve her zaman dayanışma içinde. Kış turizmi açısından önemli potansiyeldir” diye konuştu.

KARDA YÜRÜMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADIK
Yakın zamanda kar yağışlarının daha da artmasını beklediklerini kaydeden Kesgin, “Kar, doğayı değiştirir ve bize pek alışık olmadığımız olağanüstü güzel manzaralar sunar. Bu nedenle biz de bu güzelliği görmek isteyerek kendimizi doğaya atacağız. DOĞADEN yürüyüş grubu Denizli’nin doğal güzellikleri ve zengin bitki örtüsü ile doğanın cömert davrandığı ilçe olan Çameli’de karda yürümenin mutluluğuna vardı” diye konuştu. Kesgin herkesin bu fırsattan faydalanması gerektiğinin de altını çizerek, “Çameli doğası ile doğa sporlarının merkezi olacaktır” dedi.

HERKESİ BEKLİYORUZ
Grubun Kınıkyeri’nden başlayan yürüyüşü Gölhisar’da sona erdi. Yürüyüş ekibine öncülük yapan Abdülmelik Akkan “Çamelili dağcılar olarak yaz kış doğa yürüyüşlerine katılanlara rehberlik yapıyoruz. Bu haftaki etkinliğimiz yer yer 1.5 metre kar olmasına rağmen oldukça eğlenceliydi. Kar eriyip donduğu için bazen kara gömülsekte, üzerinde kolaylıkla yürüyebildik. Çameli doğa yürüyüşleri için çok güzel parkurlara sahip, Çameli dışından da birçok dağcı arkadaşımızı yürüyüş için buraya geliyor. Tüm doğaseverleri Çameli’ye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı