REKLAMI GEÇ

“İnsanlar, doğduğu yerde doyacak”

“İnsanlar, doğduğu yerde doyacak”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin global güç haline geleceğini belirterek, “Artık Türkiye, ‘Başkaları ne der acaba?’ diye bakmayacak. Başkaları, ‘Türkiye ne der’ diye bakacak. O dönemlerin başlarını yaşıyoruz. Bir olarak, beraber olarak devam edeceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2014 Pazar, 12:41

Ferah IŞIK – Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

Nihat Zeybekci, Denizli’nin Çameli İlçesi’nde, Ramazan Sönmez’in yaptıracağı balık işleme tesisinin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Zeybekci ekonomik verilerle ilgili açıklama yaptı. Geçen yıl ihracatın kilogramının ortalama 1.58 dolar olduğunu, bu yıl 1. 65 dolar seviyesine çıktığını söyleyen Zeybekçi, “Hedefimiz, kilogram ihracatımızı 3 doların üzerine çıkarmak. Türkiye’de katma değeri, teknolojisi yüksek ürünlerimizi, şu an ihracatı yüzde 4 olan bu ürün grubunu yüzde 15’in üzerine çıkarmak” dedi.

“AB’DEN BOŞUNA FONLAR GELMİYOR”
Hükümet olarak amaçlarının insanları doğduğu yerde mutlu etmek olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Amacımız insanı olduğu yerde mutlu etmek. Doğduğu yerde doyar hale getirmek. Doğduğu yer ve doyduğu yer ayrımını vatandaşa bırakmadan, doğduğu yerde mutlu etmek istiyoruz. O yüzden büyük projeler yapıyoruz. Bizim aldığımız bu fonlar bize AB’den boşuna gelmiyor. Bizim de o fonlarda payımız var. AB, bize parayı vermeyip gidip Polonya’ya, Portekiz’e vereceğine yapacağımız projelerle bize veriyor. Hükümet olarak bu ülkeyi yönetmeye geldik, millete hükmetmeye gelmedik. Başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere bu ülkeye ve millete hizmet etmeye geldik.”

Türkiye’nin artık 2023 hedeflerine kilitlendiğini ifade eden Zeybekci, “Bu ülkeye, bu millete her ne kılıf biçerse biçsinler kötü anlamda bir şey olmayacak. Allah’ın izniyle bu ülke 2023 hedeflerine ulaşacak. Bu yüzden durmak yok koşmaya devam diyeceğiz” dedi.

Zeybekci, ecdadın bıraktığı emanete sahip çıkacaklarını belirtirken de “Yeniden bu coğrafyanın, yaklaşık 2 milyarlık coğrafyanın yeniden global bir gücü haline geleceğiz. Artık Türkiye, ‘Başkaları ne der acaba?’ diye bakmayacak. Başkaları, ‘Türkiye ne der’ diye bakacak. O dönemlerin başlarını yaşıyoruz. Bir olarak beraber olarak devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

HASAN ADIYAMAN   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 11:22

yapabileceği ek bir şey varsa yapar bence. Japonya örneği gibi…
Dediğiniz gibi insanlar doğduğu yerde doymalı
Selam ve saygılarımla…

HASAN ADIYAMAN   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 11:20

İnsanlar Ankara’da çalışmak zorunda kalıyor. Bence memurların başka şehirlere geçişleri daha esnek olmalı. Bir memur kendi memleketinde olsa normal görevinden daha fazlasını yapacağını düşünüyorum.Kendi görevine ek olarak memleketi için de..

HASAN ADIYAMAN   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 11:12

Sayın Bakanım
Evet aynen ben de sizin gibi düşünüyorum. Belki bu konudan farklı biraz ama devlet memurluğu alanında da böyle söylediğiniz gibi olmalı aslında. Örneğin Ankara’da birçok memurlukların farklı şehirlerde birimleri yok. Olmadığı için..

ali kemal aslan   -  Bağlantı 14 Eylül 2014, 16:30

yar ve yardimciniz olsun.

ali kemal aslan   -  Bağlantı 14 Eylül 2014, 16:29

Sayın Bakanım.tavasli devlet memuruyum.7 yil parasiz yatili ogrenim gordum.1989 dan beri 11 yasimdan bu yana gurbetteyim.babam ameliyat oldu yanina varamadim.daha uzun yillar boyle olacak gibi.garibani kimse gormuyor bu memlekette.Saygilarimla.Allah

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı