REKLAMI GEÇ

İÜ öğrencileri Çameli ormanlarında ders aldılar

İÜ öğrencileri Çameli ormanlarında ders aldılar

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri Çameli ormanlarında teknik incelemelerde bulundu, uygulama yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2018 Cumartesi, 10:25

Çameli ormanları, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden 30 öğrencinin ders konusu oldu. Yüzde 78’i ormanlarla kaplı olan ilçede dört gün geçiren son sınıf öğrencileri ormanlık alanlarda teknik gezi ve uygulama yaptı.
Kafileye İÜ Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Demir ve Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu başkanlık etti. Ekip Sofular, Elmalı ve Karabayır ormanlarında incelemeler gerçekleştirdi.

Kafile Sofular ve Karabayır mahallelerindeki boşaltma sahaları ile Elmalı’daki mikro havza programında yer alan CEM sahasında uygulama yaptı.

Geziye katılan Orman Bölge Müdürü Korucu, teknik gezi ekibini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söylerken ilçedeki ormancılık çalışmaları hakkında öğrencilerin bilgilendirildiğini kaydetti. Korucu, Çameli’de zor iklim koşullarına başarıyla yürütülen ormancılık çalışmaları hakkında da öğrencilere sık sık bilgi aktardı.

Teknik gezide öğrencilere Korucu’nun yanı sıra Bölge Müdür Yardımcısı Hüseyin Balcı, Silvikültür Şube Müdür Adnan Güller, Etüt Proje Baş Mühendisi Deniz Aydemir, İşletme Müdürü H. Hakan Uysal, İşletme Müdür Yardımcısı Ümit Gökçe, Çameli Orman İşletme Şefi Barış Aşula ve Değne Orman İşletme Şefi Emrah Uğur da eşlik etti. Öğrenciler yetkililere sık sık sorular sorarken teorik olarak aldıkları bilgileri uygulama şansı buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı