REKLAMI GEÇ

Kent Konseyi Çameli’de

Kent Konseyi Çameli’de

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ilçelere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çameli’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında engelli sorunlarına dikkat çekildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2016 Pazartesi, 14:38

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, ilçelere yönelik düzenlendiği tanıtım programına Çameli’yle devam etti. Ziyarete, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

denizli-kent-konseyi-cameli-de-1

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçede kadın ve gençlik meclislerinin kurulduğunu ifade ederek, “Çameli Belediyesi olarak ilçemizde Kent Konseyi kurulması ile ilgili adımlarımızı yavaş yavaş atmaktayız. Kadın ve gençlik meclisimizi geçen haftalarda oluşturduk. İnşallah önümüzdeki hafta da Kent Konseyimizi faaliyete geçirerek çalışmalarımıza başlayacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi meclislerinin ziyareti bizleri gerçekten mutlu etti. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var” dedi.

ENGELLİLER HAFTASI’NA DİKKAT ÇEKTİLER
Denizli’deki ilçelerin güzelliklerini Türkiye ve dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Değirmenci ise, “Çameli, yetiştirdiği ürünleri, yamaç paraşütü, Hayri Dev’i, doğal güzellikleri ve şelalesiyle çok zengin bir yer. Çameli’de yaşayan vatandaşlarımız buradaki doğal ve kültürel zenginlikleri bilir, ürünlerini tanırsa ilçedeki güzellikleri tanıtabilir” dedi. Kent konseylerinin kurulması adına ilçelerde yoğun çalışmaların başlatıldığına dikkati çeken Değirmenci, “Çameli, doğası, kültürü ve güler yüzlü insanıyla bizim koşar adım geldiğimiz bir yer. İlçelerimizi ziyaret ederek kent konseyi kültürünün oluşturulması adına tanıtım günleri düzenliyoruz. Bu çerçevede 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle Çameli ilçemizde de hem tanıtım programımızı gerçekleştirmek hem de farkındalık yaratmak adına bir dizi etkinlik düzenlemek istedik” diye konuştu.

“KENT KONSEYLERİ GÜÇLÜ BİR ROLE SAHİPTİR”
Kent konseylerinin kuruluşu ve gelişimi ile ilgili bilgiler veren Değirmenci, şunları kaydetti: “Kent konseyleri yerinden yönetimin en güzel uygulandığı yerlerdir. Bu açıdan baktığımızda hemşehrilik bilincini geliştirmek, demokrasinin gelişimine katkı sağlamak için kent konseyleri güçlü bir role sahiptir. Kent konseylerini; engellisinden yaşlısına, kadınından erkeğine, herkesin içerisinde bulunduğu bir örgüt haline getirirsek demokrasiyi tam olarak yaymış oluruz ve Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş uygarlık seviyesine ulaşabiliriz.”

denizli-kent-konseyi-cameli-de-2

“ÖĞRENCİLERDEN FARKINDALIK GÖSTERİSİ”
Çameli’de Kent Konseyi kurulmasına yönelik çalışmaların başladığını ifade eden Değirmenci, “İnşallah en kısa sürede meclisler de tamamlanır. Bu çalışmalarından dolayı Çameli Belediye Başkanı Cengiz Aslan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Engelliler Haftası’na dikkat çekmek için Çamlık Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri tarafından ritim ve Denizli İbrahim Cengiz Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri tarafından da folklor gösterisi sergilendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı