REKLAMI GEÇ

Muhtarlarla orman yangınları toplantısı

Muhtarlarla orman yangınları toplantısı

Çameli Orman İşletme Müdürü Mustafa Demirtaş, orman yangınlarıyla mücadele bilgilendirme toplantısını mahalle muhtarlarıyla gerçekleştirdi. Toplantıda muhtarlara “telefonlarınız 24 saat açık olsun” uyarısında bulunan Demirtaş, muhtarlardan cep telefonu numarası değişikliklerinin de kaymakamlığa, jandarmaya, emniyet ve orman işletmeye bildirmelerini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2015 Cumartesi, 10:58

Çameli Orman İşletmesi, yaz aylarında çıkması muhtemel orman yangınlarına karşı bilgilendirme ve orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı. Toplantıya, Çameli Orman İşletme Müdürü Mustafa Demirbaş, Değne Orman İşletme Şefi Emrah Uğur ile 31 mahalle muhtarı katıldı.

Orman İşletme Müdürü Mustafa Demirbaş, toplantıda yaptığı konuşmada, “Yangın Organizasyonunda görev alan sorumlu teknik elemanlar ile işçileri göreve hazır halde tutmak ve bilgilendirmek amacıyla işbaşı eğitimlerine ağırlık veriyoruz” dedi.

Muhtarlardan telefonlarını 24 saat açık tutmalarını, telefon numarası değişikliklerini zamanında kaymakamlık, jandarma, emniyet ve orman işletmesine bildirmelerini isteyen Demirbaş, “Doğru bilgi verilmesi orman yangınının büyümesini engeller. Yangının çıktığı mevki, hangi yoldan gelineceği, yangın yerinin eğimi, kayalık ve taşlık olup olmadığı, dumanın rengi, rüzgar var mı? Tüm bunların muhtarlıklarca bize ilk bilgi olarak verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda köy halkının yangın sahasına acilen intikalinin sağlanması gerekir. Bu orman yangınının büyümeden söndürülmesi için çok önemlidir. Mahallelerde bulunan yangına müdahale malzemeleri ile su tanklarının durumu ile ilgili de orman işletme şefliğine bilgi verilmelidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı