REKLAMI GEÇ

PAÜ yönetiminden Çameli ziyareti

PAÜ yönetiminden Çameli ziyareti

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ve üniversitenin üst yönetimi Çameli’yi ziyaret etti. Heyet, Çameli’de yüksekokul için düşünülen binada incelemelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Kasım 2016 Salı, 17:11

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, rektör yardımcıları, genel sekreter, genel sekreter yardımcıları ve daire başkanlarından oluşan heyet bölgelerin tarımsal, sanayi ve kültürel çalışmalarına destek olmak, yapılan çalışmaları yerinde gözlemlemek için her hafta bir ilçede toplantı düzenliyor. Bu kapsamda PAÜ üst yönetimi Çameli’de de temaslarda bulundu.

Çameli Kaymakamlığı’nı ziyaret eden PAÜ üst yönetimi, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak’tan ilçe ile ilgili bilgiler aldı. Pamukkale Üniversitesi yönetimini ilçelerinde misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Şeref Albayrak, ilçenin kalkınmasında üniversite ile birlikte hareket etmenin önemli olduğunu vurguladı.

Pamukkale Üniversitesi olarak her hafta düzenledikleri ziyaretlerde bölgenin ihtiyaçlarını yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çameli ilçesinin önemli zenginliklere sahip olduğunu belirtti.

pau-cameli-1

Kaymakamlıktaki ziyaretin ardından Çameli Belediyesi’ne geçen heyeti, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ağırladı. PAÜ üst yönetimine ilçe ile ilgili bilgiler veren Başkan Cengiz Arslan, Pamukkale Üniversitesi’nin ilçede yapacağı bilimsel, kültürel faaliyetler ve ilçenin gelişimine olacak katkılarında belediye olarak her türlü göreve hazır olduklarını belirtti.

pau-cameli-2

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, Çameli’nin iklim şartlarının yayla seracılığı için müsait olduğunu söyledi. Yayla turizmi, dağ bisikleti, yamaç paraşütünün turizm alanında ilçenin önemli zenginlikleri olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. Bağ, alabalık yetiştiriciliğinin de bölgesel gelişim için üzerinde durulması gereken konuların başında geldiğine dikkat çekti. Açılması düşünülen meslek yüksekokulunun fiziki şartlarının öğrencinin barınma ve diğer şartların yerine getirilmesi durumunda üniversite olarak meslek yüksekokulunun açılışıyla ilgili her türlü desteği verebileceklerini belirtti.

pau-cameli-5

Gelecek yıllarda gerçekleştirilmesi düşünülen ortak çalışmaların konuşulduğu toplantıda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, sempozyumların ilçelerin mevcut durumu ve değerlerinin bilimsel çerçevede ele alınarak tespit edilmesi, yeni değerler yaratma potansiyelinin araştırılması ve bu sonuçların gelişime katkı sağlama konusunda yol gösterici olması gerektiğini dile getirerek; 2017 yılının Eylül ayında ilk kez düzenlenecek olan Çameli sempozyumunun yapılacağının söyledi.

pau-cameli-4

Ziyaretin sonunda Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve üniversite yönetimi ile birlikte, yüksekokul olarak Pamukkale Üniversitesi’ne tahsis edilmesi planlanan binayı gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı