REKLAMI GEÇ

Vali Ahmet Altıparmak Çameli’de incelemelerde bulundu

Vali Ahmet Altıparmak Çameli’de incelemelerde bulundu

Vali Ahmet Altıparmak, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle ara verdiği ilçe ziyaretlerine Çameli ile yeniden başladı. İlçe ile ilgili brifing alan Vali Altıparmak, sinek larvalarıyla mücadele için sirke isteyen bir muhtara “Sirke yapmayı bilmeyen köylü mü olur? Bunu da devletten beklemeyin” dedi, kanalizasyon olmayan yerden atık su parası alan DESKİ’ye de sert çıktı, “Bu soruna çözüm bulun” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2016 Salı, 14:58

Vali Ahmet Altıparmak, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bir süredir ara verdiği ilçe ziyaretlerine yeniden başladı. İlk ziyaretini Çameli’ye gerçekleştiren Vali Altıparmak’a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, DESKİ Kanalizasyondan sorumlu Daire Müdürü Hasan Göker ve daire müdürleri eşlik etti.

Çameli gezisine Kaymakamlık ziyaretiyle başlayan Vali Altıparmak’a Kaymakam Şeref Albayrak tarafından Hayri Dev’in kullandığı 3 telli sazı hediye edildi.

vali-cameli-inceleme-gezisi-2

Kaymakamlığın ardından Çameli Belediyesi’ne geçen Vali Altıparmak ve beraberindekilere ilçenin sorunlarına ilişkin brifing verildi. Burada sorunlara ilişkin bilgiler alan Vali Altıparmak, muhtarları da dinledi.

SİRKE İSTEDİ, VALİ’Yİ KIZDIRDI
Arıkaya Mahalle Muhtarı Hikmet Güngör’ün meyve sineğiyle mücadele ile ilgili talebi Vali Ahmet Altıparmak’ın tepkisini çekti. Muhtar sinek larvalarıyla kimyasal mücadeleden sirkeli mücadelenin etkili olduğunu belirterek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden sirke talep edince Vali Altıparmak devreye girdi, “Yediğiniz elmanın kabuğunu atmayın, kendi sirkenizi kendiniz üretin. Sirke yapmayan köylü mü olur? Bunları aşın artık. Her şeyi de devletten beklemeyin” dedi.

Öğretmenlere ve memurlara da seslenen Vali Altıparmak, “Gittiğiniz yerlere bir şeyler katın, öğretin. Bilgi paylaşılırsa kalkınma sağlanır. Babadan kalma yöntemlere devam etmeyin, kendinizi geliştirin” dedi.

vali-cameli-inceleme-gezisi-1

ATIK SU BEDELİNE TEPKİ GÖSTERDİ
Toplantıda söz alan Kirazlıyayla Muhtarı Mustafa Özyer de DESKİ’nin tahsil ettiği atıksu bedellerinden şikayet etti. Kanalizasyonları olmamasına rağmen atıksu bedeli ödemelerinin haksızlık olduğunu belirten Özyer’in eleştirilerini yanıtlayan DESKİ Kanalizasyondan Sorumlu Daire Başkanı Hasan Göker, bunun kanun gereği alındığını ve düşük olduğunu söyledi.

Bunun üzerine devreye giren Vali Altıparmak, su faturası istedi. Gelen faturayı inceleyen ve 32 liralık su kullanımına 26 lira atıksu bedeli alındığını gören Vali Altıparmak, “Müdür durum senin söylediğin gibi değil. Bu sorunu çözün. Kanalizasyon olmayan yerden atıksu bedeli alınması uygun değil. Kanuni olabilir ama buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

vali-cameli-inceleme-gezisi-4

KANALİZYON YAPTIRMAYIN, FOSEPTİK KULLANIN
Yöre halkına seslenen ve kanalizasyon konusunda ısrarcı olmamalarını isteyen Vali Altıparmak, “Kanalizsyon hattı demek, balıkların ölmesi, suyun ve toprağın zehirlenmesi demektir. Köyünüze kanalizasyon istemeyin, foseptik çukurlarıyla idare edin” dedi.

ÇAMELİ YOLU TAMAMLANACAK
Yılan hikayesine dönen Çameli yoluyla ilgili açıklamalar da yapan Vali Altıparmak, çalışmaların yoğunlaştırıldığını, 2016 yılı sonunda da bitirileceğini söyledi. Ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştığını belirten Vali Altıparmak, “50 kamyon, 30 ekskavatör ve 210 personel gece gündüz yolu bitirmek için uğraşıyor” dedi.

vali-cameli-inceleme-gezisi-5

YUNAN BİBERİ ADINI BEĞENMEDİ
İlçede 150 dekar alanda üretimi yapılan ve ciddi bir rekoltesi olan Yunan biberi ile ilgili de bilgi verilen Vali Altıparmak, biberin ismini beğenmedi. “Başka isim mi bulamadınız?” diyen Vali Altıparmak, yeni isim önerileri aldı, Yunan biberinin adı 3 burun biberi olarak değiştirildi.

vali-cameli-inceleme-gezisi-3

ŞEHİT AİLELERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Vali Altıparmak, Çameli programının son bölümünde şehit aileleriyle de bir araya geldi. Şehit yakınlarıyla yemek yiyen Vali Altıparmak, daha sonra Serinhisar’a geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı