REKLAMI GEÇ

Taksiciler haklarını arıyor

Taksiciler haklarını arıyor

Çardak Hava Alanı’na yolcu taşıyan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin Hava Alanı içinden yolcu almasının yasaklanmasıyla oluşan karışıklık, tazeliğini koruyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Baytur Seyehat ve Pamukkale Taksi Kooperatifi arasında oluşan karmaşadan en fazla yolcular etkileniyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Aralık 2018 Çarşamba, 13:38

Pamukkale Taksi Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık, yaptığı basın toplantısı ile yaşanan kargaşalığa açıklık getirmeye çalıştı. Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan basın toplantısında “Biz korsan taşımacılık yapmıyoruz. Her şeyimiz yasal” diyerek, hava alanı içinden yolcu almalarının yasaklanması konusunda oluşan sorunun nedeni olarak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden yolcu taşıma ihalesini alan Baytur Seyehat’i gösterdi.

SÖZLEŞME HİÇE SAYILIYOR
Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin uzun yıllardır Çardak Hava Alanı’na birinci sınıf hizmetle yolcu taşıdığını ve bu hizmeti verirken sürekli olarak müşteri menfaatlerini ön planda tutulduğunu söyleyen Pamukkale Taksi Kooperatifi Başkanı Yaşar Kocabıyık, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) var olan sözleşmeyi hiçe sayarak tekelleşmeye çanak tutmaya çalıştığını ileri sürdü.

YOLCULAR 500 METRE YÜRÜYOR
Taksi taşımacılığını tercih eden yolcuların bunu yapabilmeleri için yağmur çamur demeden 500 metreye yakın yürümek zorunda bırakıldıklarının da altını çizen Başkan Kocabıyık, “Uygulama yasal değil. Hakkımızı mahkemede aradık. Dava sürüyor. Evraklarımız tamam. Yapılan sözleşme gereği kiramızı da ödemişiz. Ama şu anda tüm bunlar göz ardı ediliyor. DHMİ bizleri ve rezervasyonlu çalıştığımız yolcularımızı mağdur ediyor. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar, var olan sözleşmenin gereğinin yapılmasını istiyoruz” dedi.

DHMİ ÜZERİNDE BASKI VAR
Diğer taraftan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin müdürü Arif Mergen ise yasal olmayan hiç bir şey yapmadıklarını, aksine DHMİ’nin tekelci bir zihniyeti oluşturmaya çalıştığını söyledi. Her şeyin ihale ile aylık 240 bin liraya hava alanından yolcu taşıma işini alan Baytur Seyehat’in “zarar ediyorum” demesinden sonra yaşanmaya başlandığını ve bu firmanın DHMİ üzerinde baskı kurarak yaşananlara sebep olduğunu düşündüklerini dile getiren Mergen, “Şu anda yasalara karşı geliniyor” dedi.

ÜCRET ARTIRMAYA “HAYIR” DEDİK
İhaleden sonra DHMİ yetkililerinin kendilerine taşıma ücretleri konusunda ihaleyi alan firmanın taşıma rakamlarının fazlasıyla üstüne çıkılmasını istediğini, bunu kendilerinin kabul etmemesi üzerine haksızlığa uğramaya başladıklarını da kaydederek, “İşte tam bundan sonra bizler hava alanı içinden yolcu alamamaya başladık. DHMİ kesinlikle baskı altında kalıp ikili oynayarak ortalığı karıştırıyor. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar, eskisi gibi bize izin verilmeli” diye konuştu.

ODA SESSİZLİĞİNİ KORUYOR
Diğer taraftan tüm bu yaşanan karmaşadan sonra Denizli Şoförler Odası’nın konu hakkında hiçbir yorum yapmaması, ya da odasına kayıtlı üyeleri olan Pamukkale Taksi Kooperatifi’nin sorunu müdahil olmaması ise dikkat çekti. Bu da “Başkan koltuğu riske atmak istemiyor” şeklinde yorumlandı.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 12 Aralık 2018, 19:34

Tipik denizlili iç işleri hesaplaşmaları…. Uzlaşma yok. Saygı yok… Hep ben hep ben….

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı