REKLAMI GEÇ

Çardak’ta fare alarmı

Çardak’ta fare alarmı

Çardak Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan besihanelerde fare ile mücadele çalışması başlattı. Başkan Mahmut Öztürk, haşere ve kemirgenlerin girişini önlemek amacıyla fare istasyonları kurduklarını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2015 Çarşamba, 09:44

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, havaların kurak gitmesi nedeniyle çok hızlı üreyen tarla fareleri, yüzde 80’lere varan ürün kayıplarına neden olduğu gerekçesiyle Acıpayam, Tavas, Çardak, Bozkurt, Çivril ve Baklan ilçelerinde yoğun şekilde görülen tarla fareleri ile mücadele çalışması gerçekleştirmişti.

Şimdi besihanelere ve konutlara dadan fareler belediye yetkililerini harekete geçirdi. Besihanelere kemirgenlerin girişini engellemek amacıyla ‘Fare İstasyonları’ kurduklarını belirten Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, “İlçemiz mücavir alanı içerisinde özellikle besihanelerde haşere ve kemirgenlerin girişini ve yerleşimini engelleyen tedbirlerin alınması ve bunların yok edilmesinin sağlanması amacıyla fare istasyonları kurularak, belediyemiz tarafından kemirgen mücadelesi yapılmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı