REKLAMI GEÇ

“Resmi açıklamayı bekliyorum”

“Resmi açıklamayı bekliyorum”

CHP Denizli’nin Çardak İlçe Belediye Başkan Adayı Ali Altıner, iki dönem Gemiş Belediye Başkanlığını yürüttüğünü belirterek, “Belediyecilik tecrübem var. Serbest veterinerlik yaptığım için, Çardak, belde ve köylerin sorunlarını biliyorum. Şu anda, adaylığımız ile ilgili resmi açıklamayı bekliyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2013 Perşembe, 12:24

ŞENGÜL BOZ
CHP Denizli’de eğilim yoklaması ile adayını belirlediği 9 ilçeden biri Çardak. Ali Altıner, Gökhan Aktürk, Alaattin Tugay ile Gülnaz Ünal’ın katıldığı eğilim yoklamasında 64 üyenin oyunu alan Ali Altıner, 30 Mart yerel seçimlerinde iddialı.

Çardak, 1958 yılında ilçe oldu. 56 yılda bir kez belediye Başkanlığını alan CHP, 30 Mart yerel seçimlerinde 2. Kez başkanlığı almak istiyor. İki dönem Gemiş Belediye Başkanlığını yürüten ve Gemiş’te serbest veteriner olarak hizmet veren Ali Altıner, yerel seçimlerde aday faktörü ile parti faktörünü birleştirerek iktidar olacaklarını açıkladı.

Altıner, “Ali Altıner, halkın içinden gelmiş vatandaş. 2 dönem Gemiş Belediye başkanlığını yürüttükten sonra geçtiğimiz dönem aday olmadım. Ancak bu kez, partililerimin isteği üzerine son anda aday olmaya karar verdim. İl Örgütümüzün verdiği son baş vuru tarihini geçirdiğim için müracaatımı Ankara’ya genel merkeze yaptım. Mesleğim nedeniyle vatandaşlarla sürekli iç içeyim. Vatandaşı, sorunları biliyoruz. Vatandaşın bu sorunlarına kayıtsız kalamazdık ve aday olmaya karar verdim. Şu anda hem geçim hem seçim derdini ikisini birden yürütüyoruz. Ancak resmi olarak adaylığım açıklandığında, çalışmalarımız ivme kazanacak. Projelerimizi anlatmak için çalışmalarımıza başlayacağız” dedi.

“HALA FOSSEPTİK VAR”
Ali Altıner, “Çardak’ın şu anda en önemli sorunu alt yapı. Çardak’ta kanalizasyon var, aktığı yer yok. Kanalizasyon fosseptik çukuruna boşalıyor. Çardak içerisinden demiryolu havayolu karayolu geçen tek ilçe. Ancak bundan yararlanamıyor. En işlek Ankara yolu Çardak’a faydasından çok zarar veriyor. Kazalara ve can kayıplarına neden oluyor. Belediye başkanlığına seçildiğimiz gün bu soruna çözüm bulacağız. İkinci bir sıkıntı, pazaryeri. Çardak’ta her Çarşamba pazar kurulur. Kapalı pazaryeri yapıldı. Esnafın vatandaşın olmadığı bir yere yapılan kapalı pazaryeri, esnafı sıkıntıya soktu. Siftah bile edemeden kepenk kapatan işyerlerimiz var. Vatandaşla resmi daireleri, esnafı birbirine yaklaştıracak projeler üretilmeli.

chp-ali-altiner-ic

Ve bu projeler bizde var. Ayrıca, Çardak’ın yerleşim yerine hiç bir köylü gelmiyor. Köylüler, Çardak’ın içene girmeden Gölcük ile Çaltı köylüleri, Bozkurt ve Denizli’ye gidiyor. Bozkurt ekonomik ve nüfusolarak Çardak’tan küçük olmasına rağmen, daha hareketli. Çardak’ın çarşısını canlandıracak projeleri hayata geçireceğiz. Bozkurt bile arıtma sorununu çözdü. Bozkurt bunu yaptı. Bu güne kadar yapılmalıydı. Hem de çok basit bir yöntemle, Büyükşehir yasası beklenmemeliydi. Büyükşehir olunca kapasitesi artırılırdı. Ama olmadı” diyerek Çardak’ın sorunları ve sorunların çözümlerine yönelik projelerini anlattı.

“HEM KÖYLERİN HEM DE İLÇENİN OYUNU ALIRIZ”
Veteriner hekim olmasından dolayı hem ilçe merkezinde hem de köy ve beldelerinde hizmet verdiğini söyleyen Ali Altıner, “Büyükşehir yasası ile Çardak’ın mahallesi olan belde ve köyler de şu anda tepki yok. Büyükşehir yapılırken vatandaşa sorulmadı, vatandaşa anlatılmadı. Vatandaş büyükşehiri bilmiyor. O nedenle köy ve beldelerde olumsuz veya duyarsız tepkiler var. Biz oralarda, büyükşehirden nasıl faydalanabilirizi anlatacağız. Çardak’ın 7 bin seçmeni var. Yarısı ilçe merkezinde yarısı köylerde. Biz ilçe, köy ve beldelerin oyunu alarak Çardak’ta iktidar olacağımıza inanıyoruz. Çünkü yerel seçimlerde hem parti hem de aday çok önemlidir. Biz hem aday hem de parti faktörünü birleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı