REKLAMI GEÇ

AB’nin hibesiyle Çardak’a kurulan tesis, istihdam yaratacak

AB’nin hibesiyle Çardak’a kurulan tesis, istihdam yaratacak

Çardak Belediyesi, bir süre önce “İşte Mantarım, Üretimde Ben de Varım’’ adlı proje geliştirdi, Avrupa Birliği (AB) tarafından 188 bin euro hibe desteği aldı, mantar üretim tesisi açıldı. Başkan Mahmut Öztürk, “İhtiyaç sahiplerine balık yemeyi değil, tutmayı öğretiyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2017 Pazartesi, 15:52

Çardak Belediyesi Başkanı Mahmut Öztürk, ilçesinde engelli, yardıma muhtaç kişiler ile iş hayatına atılmaya çalışan, ancak olanağı olmayan kadınlar için proje hazırlattı. “İşte Mantarım, Üretimde Ben de Varım’’ adlı proje, Avrupa Birliği (AB) fonundan destek gördü.

AB, proje için 188 bin Euro hibe desteği vereceğini açıkladı. Ödenek gönderildi ve kısa sürede mantar üretim tesisi hizmete girdi. 25 kişiye mantar üretimiyle ilgili eğitimler önceden başlamıştı. Şimdi pratik eğitime geçildi. Projenin ikinci aşamasında da 35 kişiye eğitim verilecek. Mantar yetiştiriciliği kursunu ise, İŞ-Kur ile Halk Eğitim Merkezi verdi.

“HEDEFE ULAŞIYORUZ”
Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, “Biz balık yemeyi değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Dezavantajlı 60 kişinin eğitimi tamamlandıktan sonra bu kişilerin mantar üretim tesisi açması için tüm gücümüzle katkı vereceğiz. Mantar yetiştiriciliği kursu alan kursiyerlerimiz, girişimcilik desteği de alacak ve Çardak’ta çok sayıda mantar üretim tesisi kuracaktır. İstihdam artacak, bölge ekonomisine artı bir gelir gelecek. İnsanlarımız mutlu olacak. Bu önemli projeyi hayata geçirdiğimiz için mutluyum. Hedefe ulaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı