REKLAMI GEÇ

Çardak Hanabat Kervansarayı restore edilecek

Çardak Hanabat Kervansarayı restore edilecek

Selçuklu İmparatorluğu döneminde, Çardak’ta “Batı Anadolu’ya açılan kapı olarak” inşa edilen Çardak Hanabat Kervansarayı için Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk müjde verdi. Öztürk, “Bakanlık kervansarayı yatırım programına aldı, en kısa zaman da aslına uygun olarak restore edilecek” dedi.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 20 Mart 2017 Pazartesi, 10:57

Çardak Hanabat Kervansarayı’nın portalı üzerindeki yedi satır kitabeye göre, kervansaray 1230 yılında, yani 887 yıl önce Selçuklu İmparatorluğu döneminde inşa edilmiş.

Alaeddin Keykubat’ın azatlı kölesi ve emirlerinden Esededdin Ayaz Bin Abdullah El Şahabi tarafından yaptırılan kervansaray, Kurtuluş Savaşı’nda da zahire ambarı olarak kullanılmış.

Kervansarayın, Selçuklu döneminde Türkler için Batı Anadolu’ya açılan kapısı olarak görüldüğünü söyleyen Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, “Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya daha önce durumu arz etmiş, kervansarayın terk edilmiş öksüz çocuklar gibi kaldığını, kimsenin ilgilenmediğini söylemiştim. Bakan Nabi Avcı aradı, ‘Bir an önce kervansarayın projesini gönderin. Hemen gereken yapılacak, yatırım programına alındı’ dedi. İki ay içinde kervansaray ile ilgili ihale yapılacak. Türk tarihi için önemli bir yer olan kervansarayı kaderiyle baş başa bırakamazdık” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı