REKLAMI GEÇ

Sahip olduklarıyla kıskandırıyor ama…

Sahip olduklarıyla kıskandırıyor ama…

Denizli’nin Çardak ilçesi sahip olduklarıyla “yok yok” dedirtiyor. Fakat bunlardan neredeyse hiç yararlanamadığından yıllardır “var yiyemez” konumundan bir türlü kurtulamıyor.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2013 Perşembe, 12:40

ŞENGÜL BOZ

Çardak ilçesi dışarıdan bakıldığında kıskandırıyor, “ne şanslı ilçe” yorumları yaptırıyor. Çünkü bir yanında Denizli Serbest Bölgesi, diğer yanında Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi yer alıyor.Haftada 42 uçak seferinin düzenlendiği Çardak Havaalanı hemen yanı başında. Denizli’yi Ankara, İstanbul ve Antalya’ya bağlayan karayolu ile demiryolu ilçeden geçiyor.

Türkiye’nin tek, dünyanın ise ikinci büyük temiz ve doğal sodyum potansiyeline sahip, ülkemizin sodyum sülfat ihtiyacının yüzde 90’ının sağlandığı Acıgöl’ün bir bölümü de Çardak ilçesi sınırları içinde yer alıyor.
ic-1

Su sıkıntısı çekilse de verimli tarım arazilerinin bulunduğu Hambat Ovası’nın sınırları bu ilçeye kadar uzanıyor.

Tüm bu özellikleri bir araya toplandığında “yok yok” dedirtse de bunların ilçe ekonomisine getirisi ve istihdama katkısı beklenenin çok altında kalması nedeniyleÇardak “var yiyemez” konumundan çıkamıyor.

TÜRKİYE’DE TEK ÖRNEK
Diğer yandan 1958 yılında ilçe statüsüne kavuşanÇardak, karayolu ve demiryolu ulaşımına yakın olması, çevre ilçe ve köylerin ticari ulaşımının geçiş noktasında bulunduğu gerekçesiyle köy iken ilçe yapılantek yerleşim yeri.

Çardak’a bağlı 2 belde 5 köy bulunuyor. 2012 rakamlarına göre ilçe merkezinin nüfusu 4 bin 725.İlçe, belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfus ise 9 bin 386.

ARTIK VAAD İSTEMİYORLAR
Varlık içinde yokluk çeken Çardaklılara 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde siyasilerden taleplerini sorduk. Yaşadıkları yeri “ölü bir ilçe” olarak tarif eden Çardaklılar, seçim sürecinde “duymak istemediğiniz ne” diye sorulduğunda, “vaat” yanıtını verdi.
vatandas-anons

30 Mart’ta 7 binin üzerinde seçmenin 30 sandıkta oy kullanacağı Çardak’ta vatandaşlar, “Bu ilçeye bir dokunuş yetecek aslında. Ama nedense bu yıllardır yapılmıyor. Organize Sanayi Bölgesi, serbest bölge, buralara faaliyete geçse sadece Çardak değil çevrenin istihdam sorunu kalmaz” diye konuştu.

AK PARTİ’DE ADAYLIK YARIŞI
AK Parti, 2004’te yüzde 37, 2009’da ise yüzde 36,4 oyla Çardak’ta iki dönemdir yerel iktidarı elinde tutuyor. 2014 yerel seçimlerinde 5 aday adayı belediye başkan adaylığına talip oldu. Temayül yoklamasından kimin önde çıktığı bilinmediğinden, hepsi merakla Ankara’dan gelecek haberi bekliyor.

Kendileriyle konuştuğumuz AK Partili aday adayları, “Yarış, 55 yılda bir kez başkanlık seçimini kazanan CHP ile AK Parti arasında geçer” dedi..
ak-parti-anons

CHP BU KEZ UMUTLU
Çardak, 1958 yılında ilçe oldu. Geçen 55 yılda yalnızca bir dönem Çardak’ta belediye başkanlığını alan CHP, Çardak’ta dört isimle eğilim yoklamasına gitti. Ali Altıner, Gökhan Aktürk, Alaettin Tugay veGülnaz Ünal’ın katıldığı eğilim yoklamasında 64 üyenin oyunu alan Ali Altıner, 30 Mart yerel seçimlerinde iddialı. Altıner, CHP’nin Çardak’ta belediye başkanlığı yarışını kazanan 2. adayı olacağını iddia etti.
chp-anons

MHP’NİN OLMAZSA OLMAZLARI
MHP Çardak Belediye Başkan Adayı Cemal Şahin, 34 yıl devlet memurluğu yaptığını ve devlet tecrübesi ve birikimini ilçenin kalkınması ve güzelleşmesi için kullanacağını belirtti. Şahin, Çardak’ın olmazsa olmazlarını “Yol, meslek lisesi ve yüksekokul” olarak sıraladı.

mhp-anons

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı