REKLAMI GEÇ

Direnemediler dört üye kaldılar

Direnemediler dört üye kaldılar

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde 2007 yılında 15 ortaklı kurulan S.S Çardak Acıgöl Taksi ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen Havaalanına giremiyor. Bir çoğu ekonomik nedenlerden dolayı taksilerini satmak zorunda kalsa da kooperatifin 4 üyesi 6 yıldan beri direniyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Aralık 2013 Pazartesi, 12:32

ŞENGÜL BOZ
Çardak Acıgöl Taksi ve Minibüs Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nin Aytekin Evrendirek başkanlığında ve 15 üye ile 2007 yılında kurulduğunu söyleyen kooperatif üyeleri Kadir Kara, Mustafa Pehlivan ve Yusuf Gökkaya, Pamukkale Taksiciler ve Minibüs Motorlu Taşıtlar Kooperatifi’nin, Çardak Havaalanı’nda Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün şehir içinde çalışan taksilerin yolcu taşıması ile ilgili genelgeye ve mahkeme kararlarına aykırı bir şekilde Çardak Havaalanı’ndan yolcu taşıdığını iddia etti.

MAHKEME KARARI VAR
Çardak Havaalanında, Kara Ulaştırma Genel Müdürlüğü’nün genelgesi ve mahkeme kararına aykırı yolcu taşındığını ve ihalenin iptali için Denizli İdare Mahkemesi’nin 2009 yılında almış olduğu karar var.

denizli-cardak-taksiciler-ic

Ayrıca, 23 Ocak 2013 tarihli Danıştay’ın kesinleşmiş kararı olmasına rağmen hale uygulanmadığını belirten kooperatif üyeleri, “Danıştay kararının 30 gün içerisinde uygulanması ve bu süre içerisinde bizim zararımızın karşılanması gerekmekte idi. Aradan bir yıl geçmesine ihale iptal edilmedi. Pamukkale Taksici ve Minibüs Motorlu Taşıtlar Kooperatifi hala bizim sınırlarımız içerisinde bulunan Çardak Havaalanından yolcu taşıyor. Zararımızda ödenmedi” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

“DÖRT KİŞİ KALDIK”
Kooperatifin 15 ortaklı kurulduğunu ancak şimdi dört kişi kaldıklarını belirten taksicisi Kadir Kaya, “Bugüne kadar kaymakamlığa, belediye başkanlığına defalarca dilekçe verdik. Ancak bu haksız ve usulsüz ihale iptal edilmedi. Bizim arkadaşlarımız iflas etti. Borçlarını ödeyebilmek için ekmek teknelerini satmak zorunda kaldı. Biz 15 ortakla kurulduk şimdi ise dört kişiyiz. Bunun bedelini kim ve ne zaman ödeyecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı