REKLAMI GEÇ

Hambat Kilimi dokuyorlar

Hambat Kilimi dokuyorlar

Çardak’ın Gemiş Mahallesi’nde açılan kursa katılan 12 kadın, tamamen doğal ip ve boya kullanılarak dokunan el emeği göz nuru Hambat Kilimi dokuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Nisan 2015 Cumartesi, 12:46

Çardak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, unutulmaya yüz tutmuş, kök boya ile boyanan doğal ipliklerin kullanıldığı Hambat Kilimi’ni yaşatmak amacıyla kurs açtı. İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Atmaca, “Hambat kilimi, dokuması, desenleri ile çok ünlüdür. Yünü eğirerek iplik yapıyoruz. Onları kök boyası ile boyayıp tezgahlarda ilmik ilmik dokuyoruz. Her aşaması doğal, hiçbir sentetik madde yok. İşte bu özelliklere sahip Hambat Kilimi unutuldu. Biz yeniden yaşatmak ve gençlere öğretmek amacıyla ilk kursumuzu açtık. Talep olması halinde yeni kurslar açacağız” dedi.

Atmaca, Hambat Kilimi dokuma kursuna devam eden 12 kursiyere, SYDV tarafından sigorta yapıldığını ve yol harcırahı verildiğini açıkladı.

BAŞKAN TEZGAHA GEÇTİ KİLİM DOKUDU
Çardak Kaymakamı Salih Kalkan, Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ve SYDV üyeleri, kursiyerleri ziyaret etti. Tezgah başına geçerek kursiyerlerle birlikte kilim dokuyan Başkan Öztürk, “Hanım kardeşlerimizi, boyasıyla ipiyle ve dokumasıyla tamamen doğal olan el emeği göz nuru kilimleri yaşatma konusundaki gayretlerinden dolayı kutluyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı