REKLAMI GEÇ

Hanabad Kervansarayı restore edilecek

Hanabad Kervansarayı restore edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2000 yılında başlattığı “İpek Yolu–Han ve Kervansarayların Turizme Kazandırılması” projesi kapsamında belirlenen 11 kervansaray arasında bulunan Çardak Hanabad Kervansarayı restore edilecek. 1230 yılında inşa edilen Çardak Kervansarayı Kurtuluş Savaşı’nda tahıl ambarı olarak kullanıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Kasım 2014 Pazar, 15:33

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın mirahuru ve Honaz vilayeti Valisi Esedüddin Ayaz Bin Abdullah eş-Şehabi tarafından 1230 yılında yaptırılan Çardak Hanabad Kervansarayı’nın restorasyonu için çalışma başlatıldı.

Kervansarayın restorasyonu için PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şimşek başkanlığındaki Anıtlar Kurulu üyeleri ile Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Çardak Kaymakamı Salih Kalkan ile Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, incelemelerde bulundu. Restorasyon projesi hazırlanır hazırlanmaz çalışmalara başlanacak.

HANABAT KERVANSARAYI
Çardak Kervansarayı’nın giriş kapısının üzerindeki yedi satırlık kitabenin yanlarında iki Selçuklu arslan heykeli, hanın içerisinde nefin paye başlıklarının birisinde bir boğa başı, diğerinde sıçramış iki balık ile iri kulaklı, sivri sakallı bir insan kabartması dikkat çekiyor. Kaynaklara göre Kurtuluş Savaşı sırasında da zahire ambarı olarak kullanıldığı belirtilen Kervarsaray, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2000 yılında başlattığı “İpek Yolu–Han ve Kervansarayların Turizme Kazandırılması” projesi kapsamında belirlenen 11 kervansaray arasında yer alıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı