REKLAMI GEÇ

Köpek katliamı için suç duyurusu

Köpek katliamı için suç duyurusu

Çardak’ta oturan Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri 2’nci sınıf öğrencisi Leyla İnci Ekici, ilçede öldürülen üç sokak köpeği için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Köpeklerin leşleri otopsiye gönderilirken, Ekici, geçtiğimiz Temmuz ayında aniden ortadan kaybolan 10 sokak köpeğinin de bulunması için mücadele başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Kasım 2014 Çarşamba, 11:43

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)
Çardak ilçesinde geçen hafta içinde üç sokak köpeği birer gün arayla ölü bulundu. Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi ve Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güç Birliği Platformu üyesi Leyla İnci Ekici, köpekleri katleden faillerin bulunması için Çardak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ekici, “Köpeklerin leşini toprağa gömeceklerdi, engelledim. Böyle vahşet olmaz. Silahla vurularak, işkence yapılarak hayvanlar öldürülüyor ve suçlular bulunamıyor. Şu an evimde beslediğim iki kedinin birer ayağı yok, çünkü silahla vurulmuşlar. Son olarak öldürülen üç köpek için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Faillerin bulunmasını istiyorum. Köpeklerin leşleri otopsi için Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ne gönderildi. Otopsi sonuçlanınca faillerin yakalanıp, yargılanmasını istiyorum” dedi.

Ekici, geçen 14 Temmuz’da 10 sokak köpeğinin Çardak ilçe merkezinde belediye ekipleri tarafından Denizli Büyükşehir Sokak Hayvanları Kliniği’ne götürülmek için toplandığını, ancak bu hayvanların kliniğe götürülmediği bilgisini icaldıklarını vurgulayarak, “Çardak Belediyesi’nin topladığı köpeklerin akıbetleri de belli değil. Köpeklerin izini hala sürüyorum. Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ile görüştüm, bilgisinin olmadığını söylüyor. Oysa köpekler belediyede görevli veteriner hekim kontrolünde toplandı. O köpeklerin içinde benim mahallede baktığım köpekler de vardı. Dedektif gibi sürekli iz sürüyorum, sokak köpeklerine işkence yapan, öldürenlerin yakalanması için çaba sarfediyorum” diye konuştu.

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ise, ilçede hayvan barınağı olmadığı için sokak hayvanlarıyla ilgilibir tasarruflarının olmadığını, 30 Mart seçimlerinde göreve geldikten bu yana hayvan toplamadıklarını belirtip, “Sokak köpeklerini öldürdüğüme dair asılsız iddialar var. Böyle devam ederse, ben de bu iddiada bulunanlar hakkında dava açacağım. İlçemizde çok sayıda sokak hayvanı var ama bunlar için hiçbir çalışmamız olmadı” dedi.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 23:08

Köpeğe bunu yapanlar canidir. Ceza mahkemelerinde yargılanmalılar.

leyla inci ekici   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 20:31

samet bey benimle iletişime geçerseniz sevinirim

samet   -  Bağlantı 5 Kasım 2014, 14:03

bende çardakta oturan biri olarak yaklaşık bi ay önce çöpte vurulmuş şekilde 4 tane kedi görmüştümm…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı