REKLAMI GEÇ

Makine OSB’de yer sorunu

Makine OSB’de yer sorunu

Yapımı planlanan Makine Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri üzerindeki tartışmalar sürüyor. Denizli Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda da yer ile ilgili kesin bir karar çıkmadı. Makinecilere atıl durumdaki Çardak Organize Sanayi Bölgesi önerildi, Denizli’ye mesafesinin uzak olması nedeniyle kabul görmedi. DSO Başkanı Müjdat Keçeci, 5 kişilik müteşebbis heyet oluşturulacağını, kararın da yapılacak araştırmalardan sonra verileceğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2016 Pazartesi, 19:35

Kurulması planlanan Makine Organize Sanayi Bölgesi, Denizli Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıya AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Makine Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri ve sanayiciler katıldı.

denizli-sanayi-odasinda-toplanti-1

YER KONUSUNDA ANLAŞMAZLIK VAR
Makine Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulacağı yer konusunda anlaşmazlık bu toplantıya da damgasını vurdu. Makine OSB için Çardak Organize Sanayi Bölgesi tavsiye edilirken, bu teklif Denizli’ye mesafesi nedeniyle kabul görmedi. Sanayiciler, Gürlek’te daha önce de gündeme gelen arazinin Makine OSB için uygun olacağı görüşünde ısrarcı.

“MAKİNE DENİZLİ İÇİN ÖNEMLİ”
Toplantıda sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, makinenin Denizli’de yoğun bir sektör olduğunu söyledi. Denizli’nin bu alandaki gücünü bir çok kesimin bilmediğini belirten Tin, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile arasında geçen diyaloğu anlattı, “Denizli’de makine sanayisi var mı?” diye sorduğunu ifade etti.

YER SORUNUMUZ VAR
Makine Organize Sanayi Bölgesi için yer sorunu yaşandığını dile getiren Tin, “Gündemde Çardak Organize Sanayi Bölgesi ve Gürlek yolu üzeri var. Ancak, Çardak ile ilgili talep daha yoğun. Kısa süre içinde bunu netleştireceğiz” dedi.

Makine Organize Sanayi Bölgesi bölgesinde minimum 10 bin kişilik istihdam sağlanacağını ifade eden Tin, “İnşaat ile ilgili destek sağlayacağız. TOKİ ile işbirliği ile yapacağımız inşaatlarda uzun vadeli ödeme imkanı sağlayarak, finansal konuda rahatlatacağız” diye konuştu.

Makine Organize Sanayi Bölgesi için kesin karar için toplantıya katılanlardan 5 kişilik bir müteşebbis heyet seçileceğini belirten DSO Başkanı Müjdat Keçeci, “Alan hakkındaki kesin karar, müteşebbis heyet ile yapılacak toplantı sonunda verilecek” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. Makineciler Çardak Organize Sanayi’nin uzak olduğunu, Gürlek bölgesinin işleri için daha iyi olacağını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı