REKLAMI GEÇ

1,5 milyon liralık polemik

1,5 milyon liralık polemik

Çivril’de CHP’li yönetim döneminde işçilerden kesilen ve toplamda 1,5 milyon lirayı bulan maaş farklarının toplu ödenmesine karşı çıkan AK Partili meclis üyesi Niyazi Vural ile CHP’li Tunay Yazıcı arasında tartışma yaşandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2014 Pazartesi, 11:14

Çivril’de önceki dönemin CHP’li belediye başkanı Hakkı Aslan döneminde, memurlardan fazla maaş aldıkları gerekçesiyle işçilerden kesilen ve mahkeme kararıyla geri ödenmesi gereken 1,5 milyon liranın tartışması sürüyor.

AK PARTİLİ ÜYEDEN RET
Belediye Başkanı Gürcan Güven’in, ocak ayı içinde ödenmesine çalışılacağına dair söz verdiği para ile ilgili belediye meclisi toplantısında borçlanma yetkisi gündeme geldi. AK Partili üye Niyazi Vural, paranın maaşlardan kesildiği gibi parça parça ödenmesi gerektiğini söyleyerek, borçlanmaya ret oyu verdi. Bu tavır CHP’li üye Tunay Yazıcı’nın tepkisini çekti.

UZATILMAYA ÇALIŞILIYOR
Plan Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra gündeme gelen konu ile ilgili söz alan Yazıcı, “CHP’li üyeler olarak belediyenin borçlanmasına muhalefet etmiyoruz. Bu paranın çekilip bir an önce ödemesi için çaba sarf ediyoruz ama AK Partili üyeler bu işi uzatmaya çalışıyorlar” dedi.

TAKSİTLER HALİNDE ÖDENSİN ÖNERİSİ
Bu çıkışa ret oyu veren Vural ise, popülist politika yapılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Vural, “Biz de AK Parti olarak işçilerin maaş farklarını bir an önce almaları için çalışıyoruz. Bizim üzerinde durduğumuz konu, bu para kesilirken nasıl kesildiyse ödenirken de aynı şekilde aylık taksitler halinde ödenmesi” ifadesini kullandı.

‘ŞOV YAPIYORSUN’ SUÇLAMASI
Ödeme planının yapıldıktan sonra yeni plan oluşturulmaya çalışılmasının popülist politika yaklaşımı olduğunu ileri süren Yazıcı, tekrar söz alarak, “Bu para parça parça değil tek seferde ödenecek plan Bütçe komisyonu gerekli çalışmasını yaptı işçilerle görüşüldü ve ödeme planı çıkartıldı. Asıl popülist siyaset yapan sizsiniz buna izin vermem. ‘Bu para geçmiş dönemlerde kesildi’ diyerek, önceki dönemleri suçlamaya hakkınız yok. Geçen dönemde yapılan bir sürü hizmet var. Onlardan da bahsetmemiz gerek ama bizim konumuz geçmişte yapılan ya da yapılmayan hizmetler değil. Biz işçilerin hakkını vermek için çalışıyoruz. Burada şov yaparak siyaset yapmaya gerek yok. Siz yurtlarda öğrencilik yaparken biz burada siyaset yapıyorduk” diye konuştu.

BAŞKAN DEVREYE GİRDİ
Karşılıklı bir süre devam eden atışmalar, Meclis Başkanı Gürcan Güven’in araya girmesi ve paranın ödenmesi için gerekli çalışmaların yapılması için her şeyin hazır olduğunun belirtmesiyle sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı