REKLAMI GEÇ

600 bin balık daha öldü

600 bin balık daha öldü

Özpekler Su Ürünleri Şirketi’nin Çivril Gökgöl’deki alabalık üretim tesisinde yine 600 bin balık telef oldu. Şirketin zararı 1,5 milyon lira… Afyon’un Dinar İlçesi’ndeki bir meyve suyu fabrikasının Menderes’e bıraktığı atıkların yol açtığı iddia edilen balık ölümleri ilk değil. Şirket geçen yıl yaşanan balık ölümleri sonucu 2 milyon TL zarara uğramıştı. Özpekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özpek, meyve suyu fabrikasının mühürlü olmasına rağmen deneme üretimi yaptığı bilgisini aldıklarını belirterek, yetkililerden sorunun çözümünü istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2014 Salı, 17:35

Çivril Gökgöl’daki Özpekler Su Ürünleri Şirketi’ne ait olan alabalık üretim tesisleri ikinci bir felaket yaşadı. Geçen yıl, Afyon’un Dinar İlçesi’ndeki bir meyve suyu fabrikasının atıklarını Menderes’e boşaltması nedeniyle yüzlerce ton balık telefatının yaşandığı tesislerde bu kez, 600 bin balık daha öldü. Telef olan 180 ton balık nedeniyle oluşan maddi hasarın 1,5 milyon TL olduğu belirtildi.

ic1 YILDA 3,5 MİLYON TL ZARAR
Üretim yaptıkları 100 kafesten 50’sindeki balıkların tamamının telef olduğunu belirten Özpekler Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özpek, geçen yıl 2 milyon TL zarara uğradıkları balık ölümleri nedeniyle meyve suyu fabrikası hakkında hukuki süreç başlattıklarını ancak sürecin devam ettiğini açıkladı. Özpek, “Maalesef adalet geç tecelli ediyor. Son bir yılda 3,5 milyon TL zarara uğradık. Meyve suyu fabrikası mühürlenmişti. Ancak deneme üretimi adı altında faaliyetine devam ettiğini öğrendik. Biz yıllık 900 ton balık ihraç ediyoruz. 180 ton balığımız telef oldu. Bu ihraç ettiğimiz malın yüzde 20’sine denk geliyor. Gökgöl’de sadece balık üretimi yapılmıyor. Burada bir doğal ortam var. Menderes’i ve kollarını kirleten atıklar aynı zamanda doğayı da yok ediyor. Yetkililerin artık bu soruna bir çare bulmalarını istiyoruz” dedi.

Bu arada Çevre Müdürlüğü yetkililerinin balık ölümleri hakkında inceleme yaptığı ve analiz için sudan ve balıklardan numune aldıkları bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı