REKLAMI GEÇ

Asırlık Hatice Nine “Maşallah” dedirtiyor

Asırlık Hatice Nine “Maşallah” dedirtiyor

Çivril’in Seraserli Köyü’nde yaşayan 5 çocuk 17 torun sahibi Hatice Duman, 109 yaşında olmasına rağmen, sağlığıyla görenlere “Maşallah” dedirtiyor. Üç yıl öncesine kadar kendi kuruttuğu meyve sebzeler ile beslenen Hatice Nine’nin 67 yaşındaki kızı Raziye Evran annesinin sağlığını doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mart 2014 Pazartesi, 12:29

Yeşil Çivril Gazetesi’nin haberine göre; Nüfus cüzdanında doğum tarihi 1931 yazmasına rağmen annesinin en az 109 yaşında olduğunu belirten Raziye Evran “En büyük Ağabeyim 85 yaşında ama annemin kimliğine göre annem 83 yaşında. Bu kimlik verilirken nüfus memurları tahmini bir yaş yazmışlar ama bu kimliğe göre abim annemden büyük. Annemin yaşı kendi anlattıklarına göre en az 109 yaşında” dedi.

Kimliği yangında kayboldu
Annesinin kimliğinin yangında kaybolduğunu belirten kızı Raziye Evran “Annem kimliğini evimizde çıkan yangında kaybetti sonra yeni kimlik çıkarttık. O zaman bilgileri yazan memur bu şekilde yazmış” diye konuştu.

ic-1

Sadece kendi ürettiği doğal besinlerle beslendi
Damadı ve kızının yanında yaşayan Hatice Duman’ın üç ay öncesine kadar kendi ihtiyaçlarını karşılayabildiğini ve bahçe işleri ile ilgilendiğini belirten damadı Necdet Evran “Kayınvalidem üç ay öncesine kadar kendi işini kendi görüyordu. Bahçeye çıkıp bahçe işleri ile uğraşıyordu. Üç ay önce grip oldu ondan sonra biraz direnci düştü” dedi. İki yıl öncesine kadar çocukluğunu ve gençliğini çok net hatırlayan Hatice Nine’nin hafızasını ve sağlığını doğal beslenmeye bağlayan kızı Raziye Evran “Annem iki yıl öncesine kadar bize çocukluk ve gençlik yıllarını tane tane anlatırdı. Babamdan bahseder nasıl evlendiklerini söylerdi. Hafızası da sağlığı da çok iyiydi” dedi. Annesinin hiç pazardan alınan meyve sebze ve suni gıda tüketmediğini belirten Raziye Evran “Annem her şeyi mevsiminde yer. Kışın yiyeceği meyve sebzeyi de yazdan kurutur kışın öyle yerdi. Asla zamanı dışında meyve sebze ya da hazır gıda yemezdi” dedi.

Yunan işgalinde 16 yaşındaydı
Annesinin Yunanlıların Çivril’i işgal ettiği yılları hatırladığını ve üç yıl öncesine kadar sürekli anlattığını belirten damadı Necdet Evran “Annem Yunan askeri Çivril’e geldiğinde 16 yaşındaymış. Savaş yıllarını ve çektiklerini ağlayarak anlatırdı. Kayın babamla o yıllarda küçük olmasına rağmen evlendirilmiş sonra babam askere gitmiş üç yıl gelmemiş. Annem o yılları hep bize anlatırdı” dedi.

ic-2

Bugüne kadar hiç doktora gitmedi
Annesini bugüne kadar hiç doktora götürmediklerini belirten kızı Raziye Evran “Annem bu güne kadar hiç tansiyon, şeker, kolesterol gibi rahatsızlıklar yaşamadı. Kulakları hala iyi duyuyor, gözleri de sağlıklı. Daha bir kere şuram ağrıdı dediğini duymadım. Sadece üç ay önce grip oldu benim bildiğim tek hastalığı da bu grip” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı