REKLAMI GEÇ

Barınak değil, ölüm kampı

Barınak değil, ölüm kampı

Çivril’de, belediyeye ait hayvan barınağında çekilen fotoğraflar yürekleri dağladı. Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal, barınaktaki köpeklerin açlıktan ölmemek için ölenleri yediğini söyledi ve yetkilileri göreve çağırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Eylül 2014 Cuma, 10:56

Daha önce sokak hayvanlarını zehirlediği iddialarıyla gündeme gelen Çivril Belediyesi, bu kez de hayvanları ölüme terk ettiği iddiasıyla gündemde…

denizli-civril-hayvan-barinagi-ic

Denizli Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Simge Ünal’ın ilçedeki hayvan barınağında çektiği fotoğraflar görenlerin yüreklerini burktu.Ölüm kampını andıran hayvan barınağında bazı hayvanların açlıktan öldüğünü, diğerlerin de hayatta kalabilmek için ölenleri yediğini iddia eden Ünal, Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Ünal, “Bu ihmal değil bir kasıttır. Köpekler açlıktan ölmekte ve diğerleri hayata kalabilmek için ölüleri yemektedir. Önlerinde ne bir temiz su nede yiyecek vardır. Bu karelerden sonra belediye görevlilerinin barınak ile ilgilenmediğini ve günlerce uğramadıklarını anlamak çok zor olmasa gerek. Hayvan ölülerinin her türlü salgın hastalığa davetiye çıkardığını unutan belediye oradaki tüm köpeklerin canlarını hiçe saymış ve toplum sağlığını bile tehdit edecek hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Çivril Belediyesi kendi sınırları içerisindeki tüm sokak hayvanlarının sağlığı ve yaşam koşullarından kanunen mesul olduğunu unutmuş ve 5199 sayılı hayvanları koruma kanununu açık bir şekilde görmezden gelmiştir” dedi.

denizli-civril-hayvan-barinagi-ic-1

Ünal, Belediye Başkanı Gürcan Güven ve belediyenin sorumlu veteriner hekimlerini sorumsuzluktan ötürü kınadıklarını belirterek Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı