REKLAMI GEÇ

Birini PAÜ, birini Çivrilli vatandaş yaptı

Birini PAÜ, birini Çivrilli vatandaş yaptı

Çivrilli Ramazan Kaplan spor araba satan bayiye kızınca 2 ay içinde kendi spor arabasını yaptı. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Yüksek Okulu da, farklı yöntemlerle ve elektrikle çalışan beş araç prototipi üretmişti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın deneme sürüşüne yaptığı otomobillerle Çivrilli Ramazan Kaplan’ın yaptığı otomobil arasındaki tasarım farkı dikkat çekiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2015 Salı, 14:26

Çivril’in Kıralan mahallesinde yaşayan 45 yaşındaki esnaf Ramazan Kaplan iki ay önce spor araba almak için gittiği bayide gördüğü muameleye kızınca dükkânında kendi imkânları ile spor araba yaptı.
Aracı iki ay içinde tamamladığını ve her şeyini kendisinin yaptığını belirten Kaplan “3 ay önce Denizli’ye bir araba bayiine gittim. Beğendiğim bir spor araba alacaktım. Arabanın fiyatına 145 Bin TL dediler. Pazarlık ettik anlaştık. Aracın ellerinde olmadığını 2 ya da 3 ay içinde teslim edebileceklerini söyleyerek 30 Bin TL kaparo istediler. Kaparoyu verdim sonra satış sorumlusu bana aracın teslimi sırasında araca zam gelmiş olması durumunda çıkacak farkı da alacaklarını söyledi. Ben kabul etmedim. Bana satış şartlarının böyle olduğunu söylediler. Bu benim çok ağırıma gitti. Sanki bu marka aracı almak zorunluluğumuz varmış gibi tavırlar sergilediler. O gün otomobili almaktan vazgeçtim. Sonra tatil amacıyla yurt dışına gittim. Fransa’da gezdiğim sırada bir Fransız vatandaşı ile sohbet ederken bana ‘Türklerin bugüne kadar ürettiği bir şey göster’ dedi. Tatil dönüşü etkisi altında kaldığım bu iki olaydan sonra işyerimin arka kısmında kendi arabamı yapmaya başladım” dedi.
İki aylık bir çalışma sonunda kendi tarzına göre bir araç yaptığını belirten Ramazan Kaplan “Aracı oğlum tasarladı. İsim olarak Anadolu Kaplanı ya da Kaplan ismini düşündük. Her şeyini kendim yaptım. Koltukları, elektrik aksamı, boyası her şey elimden geçti. İki ay sonunda aracım çalışır halde hazır hale geldi. Bir iki estetik rötuş yapılacak yeri var. Şu an kullanıma hazır halde” dedi.

3 BİN LİRAYA MAL OLDU
Aracı 10 tabaka sactan imal ettiğini belirten Kaplan “Otomobilin sac aksamı piyasadaki araçların kullandığı sac kalınlığında. Ben aracımı yaklaşık 10 tabaka sactan imal ettim. Sacları kendi geliştirdiğim bir aparat sayesinde şekillendirdim. Şase ve motor kısmını hurda bir aracın malzemelerini kullanarak elde ettim. Toplamda 3 bin liraya mal oldu. Eğer kendi ürettiğimiz bir motor olsa ve seri üretim yapabilsek belki bu maliyet biraz daha düşer” dedi.

100 KİLOMETREDE 10 TL YAKIT TÜKETİYOR
Aracı tamamladıktan sonra deneme sürüşü yaptığını belirten Ramazan Kaplan “Otomobilim bittikten sonra deneme sürüşünü kendim yaptım. Güvenliği ve yol tutuşu piyasadaki birçok araçtan daha iyi durumda. Yakıt olarak da hem benzin hem LPG dönüşümü var. 100 kilometrede yaklaşık 10 TL yakıt tüketiyor” dedi.

“PATENT ALIP SERİ ÜRETİM YAPACAĞIM”
Aracını birkaç gün içinde tam anlamıyla tamamlayacağını belirten Ramazan Kaplan “Aracım şu anda hazır. Sadece rötuşluk işleri kaldı. Onu da tamamladıktan sonra Sanayi Bakanlığı’na müracaat ederek aracımın patentini alarak değişik modellerde üretimine devam edeceğim” dedi.

PAÜ DE YAPMIŞTI
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknik Bilimler Yüksek Okulu, farklı yöntemlerle ve elektrikle çalışan beş araç prototipi üretmişti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın test sürüşünü yaptığı araçlara; kentin simgeleri Pamukkale, Horoz, Laodikeia, Tripolis ve Cumhuriyet adı verilmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı