REKLAMI GEÇ

Çivril Meclisi’nde “talimat” tartışması

Çivril Meclisi’nde “talimat” tartışması

Çivril Belediye Meclisi toplantısında, oturumu yöneten AK Partili Başkan Yardımcısı Gürol Mutlu ile CHP’li üye Tunay Yazıcı arasında üslup tartışması yaşandı. Arsa satışından dolayı çıkan tartışmada, Mutlu oturuma ara vermek zorunda kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Şubat 2016 Salı, 11:30

Çivril Belediyesi Meclisi’nin şubat ayı meclis toplantısı 2. birleşimi gergin geçti. Başkan Yardımcısı Gürol Mutlu’nun başkanlık ettiği toplantı gergin geçti. Belediyeye ait taşınmazların satışı ile ilgili madde görüşülürken söz alan CHP’li üye Tunay Yazıcı, oturumu yöneten Mutlu’yu satılacak alanlarla ilgili bilgi sahibi olmamakla suçladı.

Yazıcı, “Buraya talimat almış gelmişsiniz. Satış yapılacak yerler neresidir, ne kadardır bilmeden ‘bize satış yapalım’ diyorsunuz. Demek ki size birisi ‘bu maddeyi illa meclisten geçir’ demiş. Siz birinden talimat almış gelmişsiniz. Biz CHP olarak bu satış izni maddesinin bir sonraki mecliste görüşülmesini talep ediyoruz” dedi.

Yazıcı’ya üslubu konusunda uyarıda bulunan Mutlu ise, “Satış için meclise getirdiğimiz yerler hakkında iki ay boyunca çalışma yaptık. Satılacak olan yerler zaten vatandaş tarafından belediyeye herhangi bir ücret ödemeden kullanılıyor. Buralardan belediyenin hiçbir geliri yok. Sadece kağıt üzerinde bizim görünüyor. Nerelerin satılacağını, kaç metrekare olduğunu elbette biliyoruz. Lütfen konuşmalarınıza dikkat edin” diye konuştu.

Yazıcı ile Mutlu arasındaki diyaloğa diğer üyelerin de katılmasıyla gergin bir ortam yaşandı. Bunun üzerine Mutlu, oturuma ara vermek zorunda kaldı. Verilen aranın ardından “Belediyeye ait taşınmazların satışı için meclis kararı alınması” maddesi İmar Komisyonu’na gönderildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı