REKLAMI GEÇ

Çivril Belediyesi Yassıhüyük’ü satıyor

Çivril Belediyesi Yassıhüyük’ü satıyor

Çivril Belediye Meclisi Aralık ayı toplantılarını, tartışmalı tamamladı.  Çivril Belediyesi, Yassıhöyük Mahallesi’nde bulunan 34 bin 905 metrekarelik tarım arazisinin satılması ile ilgili gündem maddesine CHP Grubu, “Parça parça satacağımıza mahalleyi komple satışa çıkaralım, daha kolay olur” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2014 Cuma, 16:08

Çivril Belediye Meclisi yılın son toplantısını gerçekleştirdi.  9 gündem maddesinin görüşülerek oylandığı toplantıda, Yassıhöyük Mahallesi’ndeki belediyeye ait tarım arazilerinin satışı meclis üyeleri arasında tartışmaya neden oldu.

Yassıhöyük Mahallesi’ndeki 11 parça 34 bin 905 metrekare tarla vasıflı arazinin satışı ile ilgili söz alan CHP’li üye Tunay Yazıcı sekiz aydır arsa satışı yaptıklarını belirterek, “Göreve geldiğimizden beri her meclis toplantısında arsa satışı oylaması yapıyoruz. Aralık ayı meclis gündemine baktığımız zaman Yassıhöyük’ten 11 parça arsa ile toplam 34 bin 905 metrekare yerin satılacağını görüyoruz. Ben diyorum ki biz her ay böyle parça parça satışla uğraşmayalım. Bugün mesela Yassıhöyük mahallesini komple toptan tamamını satalım geçelim” dedi.

Eleştirilere cevap veren Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven , “Sattığımız araziler zaten yıllardır muhtarlar tarafında köylüye kiraya verilen araziler. Buraların satışının yapılmasını köylüler istiyor, satış da zaten köylüye yapılıyor. Dışarıdan gelip alan olmuyor bu konuya dikkat ediyoruz. Bu arsalar Belediyenin olarak kalsa belediye buraları çok cüz’i fiyatlara kiraya vermekten başka bir şey yapamaz ama bu şekilde hem köylümüz yıllardır emek verdiği ekip diktiği yerin sahibi oluyor hem de belediye elindeki fazla gayrimenkulleri satarak gelir elde ediyor” diye konuştu.

Yapılan oylamadan sonra Yassıhöyük mahallesinde bulunan 11 parça tarla vasıflı arazinin oy çokluğu ile satılmasına karar verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı