REKLAMI GEÇ

Çivril Elma Festivali iptal edildi

Çivril Elma Festivali iptal edildi

Çivril Belediyesi, darbe girişimi ve yaşananlar nedeniyle bu yıl Çivril Elma, Tarım ve Kültür Festivali’ni iptal etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ağustos 2016 Salı, 14:54

Çivril Elma, Tarım ve Kültür Festival Komitesi, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven başkanlığında toplandı. Festival ile ilgili önemli bir karar alan komite, 15 Temmuz darbe girişimi ve ülkenin içinde bulunduğu durum nedeniyle iptal kararı verdi.

İptalin Çivril’in ortak kararı olduğunu belirten Güven, festivalin geçen yıl da yaşanan terör olayları ve şehitler nedeniyle düzenlenmediğini hatırlattı. Başkan Güven, “Bu yıl da ülkemizin içinde bulunduğu durum ve darbe girişiminde kaybettiğimiz 240 şehidimiz nedeniyle yapıp yapmama konusunda endişelerimiz vardı. Festival Komisyonu olarak bir araya gelerek festivali yapılıp yapılmamasını görüştük. Çivril’de faaliyet gösteren STK’lar ile siyasi parti temsilcileri festivalin bu şartlar altına yapılmasının kamu vicdanını rahatsız edeceğini belirtti. Tüm üyelerin ortak kararı ile bu yıl festivali yapmama kararı aldık” dedi.

ZAFER HAFTASI KUTLANACAK
30 Ağustos Zafer Haftası ve Çivril’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün değişik etkinliklerle kutlanmasını da karar bağladıklarını belirten Başkan Güven, “Bu yıl Çivril Esnaf Odası ve STK’ların destek ve katkılarıyla ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunu ve Zafer Haftası’nı panayır havasında değil, Zafer Haftası’na yakışır bir şekilde dolu dolu kutlayacağız” dedi.

(Kaynak: Yeşil Çivril Haber)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı