REKLAMI GEÇ

ÇİVRİL GARI’NI BELEDİYE SATIN ALDI

ÇİVRİL GARI’NI BELEDİYE SATIN ALDI

Satışı sık sık gündeme gelen ve her seferinde Çivrillilerin itirazı üzerine durdurulan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları(TCDD)’na ait Tarihi Çivril Garı’nı, belediye satın aldı. Çivril Belediyesi, 1 milyon 253 bin 405 TL’ye satın aldığı garı, kültür merkezi ve meydan olarak yeniden düzenlemeye hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ocak 2015 Salı, 13:27

Çivril Belediyesi, Aşağı Mahalle’de bulunan ve TCDD tarafından geçen yıl imara açılarak satışı gündeme gelen 54 bin metrekare arsayı ve üzerindeki 7 taş binayı 1 Milyon 253 Bin 405 TL’ye satın aldı.

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Çivril’in geleceği adına önemli bir hamle yaptıklarını belirterek “Geçen yıllarda imara açılarak satışa gelen ve konut alanı yapılması planlanan TCDD arsalarını üzerindeki taşınmazlarla birlikte satın aldık. Burası Çivril’in vizyonu olacak. Burayı şehrin en gözde alanı yapacağız” diye konuştu.  

Çivril ilçe merkezinde bulunan parkların ve şu anki belediye hizmet binasının  ihtiyaçlara cevap veremediğini belirten Başkan Güven,”54 bin metrekarelik bu alanda bulunan eski itfaiye binasının bulunduğu yere belediye hizmet binası yapmayı planlıyoruz. Arsa içinde bulunan 7 adet tarihi taş binayı da aslına uygun şekilde restore ettikten sonra kültürel faaliyetlerin yapılabileceği sosyal alanlar olarak hizmete sunacağız. Alanda yapacağımız düzenleme ve planlama ile park alanları ve cafe tarzı yerler oluşturacağız” dedi.

Kaynak: yeşilçivril gazetesi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı