REKLAMI GEÇ

Çivril Tren Garı’nın özelleştirilmesinde geri adım

Çivril Tren Garı’nın özelleştirilmesinde geri adım

Denizli’nin Çivril ilçesinde tren garı ile ilgili ilçe halkının istediği oldu. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, ilçedeki tarihi tren garını özelleştirmede geri adım attı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2014 Pazartesi, 11:25

1892 yılında İngilizler tarafından yapılan ve ilçeyi Denizli-Afyonkarahisar hattına bağlayan demiryolu “zarar ediyor” gerekçesiyle 1988 yılında seferlere kapatılmış, geçtiğimiz yıllarda da ilçe merkezindeki tren garının özelleştirilmesi kararı alınmış, Çivrilliler ise 18 yıl önce İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından “Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillenen yapının özelleştirilmesine karşı çıkmış, Çivril Belediyesi Kent Konseyi dekararın iptali için girişimler başlatmıştı.

Çivril Kaymakamı Orhan Burhan, Devlet Demiryolları’na ait olan 2 bin 86’sı kapalı, 52 bin 106’sı açık olmak üzere toplam 54 bin 192 metrekarelik alanın özelleştirilmesi ile ilgili çalışmaların durdurulduğunu açıkladı.

Söz konusu yerin İzmir 2 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu tarafından 18 yıl önce “Korunması Gerekli Kültür Varlığı” olarak tescillendiğini hatırlatan Kaymakam Burhan, “Burası sit alanı ilan edilmiş. O nedenle özelleştirilmesi mümkün değil. Çünkü sit alanını satın alacak kimse çıkmaz. O nedenle Devlet Demiryolları da özelleştirmeden vazgeçti. Burasının kullanımı ile ilgili Denizli Valiliği, Çivril kaymakamlığı ve Belediyesi ortak bir karar alacak. Bu karar doğrultusunda Tarihi Tren Garı kullanıma açılacak” dedi.

Çivril Belediyesi tarafından 2016 yılına kadar kiralanan alanın değerlendirilmesi ile ilgili çalışmaların başladığını söyleyen Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven ise, “Burası için çalışma başlattık. Mimarlarımız tarihi dokuyu bozmadan nasıl değerlendirebileceğimizi araştırıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı