REKLAMI GEÇ

Çivril Yahyalı İlkokulu Türkiye birincisi

Çivril Yahyalı İlkokulu Türkiye birincisi

Çivril Yahyalı İlkokulu, Öğretmen Akademisi ve Hürriyet Gazetesi’nin “24 Kasım 24 Hayal Projesi’nde birinci oldu. Geliştirdikleri “Yarış atı değil oyun çocuğuyuz” projesiyle desteklenmeye hak kazanan Yahyalı İlkokulu alacağı destekle okulu örnek hale getirecek, öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, eğitim yuvasını cazip hale getirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Mart 2016 Salı, 11:14

Çivril’de eğitim veren Yahyalı İlkokulu, “Yarış atı değil oyun çocuğuyuz” diyerek yola çıktı, çok önemli bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde okulların desteklenmesi, çocuklara farklı yaşam alanları oluşturulması adına Öğretmen Akademisi ve Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle başlatılan “24 Kasım 24 Hayal Projesi”ne katılan 500 okuldan biri olan Yahyalı İlkokulu, yapılan genel değerlendirmede birinci oldu ve desteklenecek okullar listesinin zirvesine yerleşti.

denizli-civril-yaylali-okulu-turkiye-birincisi-oldu-1

TEK HEDEFİMİZ ÇOCUKLARIMIZ
Proje ve okulda yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Yahyalı İlkokulu Müdürü Emrah Dal, geliştirdikleri “Yarış atı değil oyun çocuğuyuz (YADOÇ) projesi” ile okul içinde farklı yaşam alanları oluşturmayı planladıklarını söyledi. Oyunun eğitimde kullanılması gereken en önemli araç olduğunu bealirten Emrah Dal, “Öğrencilerimizi bir yarış atı olarak görmüyoruz ve böyle yetiştirmiyoruz. Çocuklarımızın okuldan kaçmasının ve kötü alışkanlıklar edinmesinin önüne geçmek istiyoruz. Bunun yolu da okulu onlar için çok daha cazip hale getirmek. Bu nedenle okulumuzu sıra dışı, eğlenceli ve oyun dostu bir okul haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

YADOÇ Projesi’nin de bu amaca hizmet ettiğini anlatan Emrah Dal, “Hedef öğrencilere eğlenceli, zevkli zamanlar sunarak, eğitime olan ilgilerini arttırmak, kötü alışkanlıklarla aralarına mesafe koymayı sağlamaktır. Projeyle okul bahçesinde basketbol ve voleybol sahası, mini golf sahası, tırmanma duvarı, bahçe santracı, makarna cirit, çizgi oyun alanları 3.9 taş, tic tac teo oyunları alanları top atmalı oyun alanları ve salıncaklar yer alacak” dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ
Projeyle önemli bir başarı elde ettiklerini ve düzenleme komitesinden de destek almaya hak kazandıklarını dile getiren Okul Müdürü Emrah Dal, “Türkiye genelinde böyle bir başarıya imza atmaktan dolayı çok mutluyuz. Öğretmen Akademisi ve Hürriyet Gazetesi’nden haber bekliyoruz” dedi.
(Kaynak: Yeşilçivrilgazetesi.com)

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı